HEMEN BAŞLA
31 Ekim 2020

Ücretsiz Kargo Stratejisi

Ücretsiz Kargo Stratejisi

Ücretsiz Kargo Stratejisi

Online pazarlamanın revaçta olduğu, yani satın alma alışkanlıklarının dijitale kaydığı bu günlerde, e-ticaret sitenizi geliştirmeniz için sizlere birçok konuda tavsiyelerimiz oldu. Şimdi bahsedeceğimiz, belki de en fazla dikkat etmeniz gereken konu başlıklarından biri: ücretsiz kargo stratejisi!

Ücretsiz kargo stratejisinin satın almaya etkisi, tahmin ettiğinizden çok daha fazla aslında. İstatistiklere baktığımızda da sonuçlar bizi destekler nitelikte. Alışverişini yapan müşterilerin çoğu, satın alma esnasında sürpriz kargo ücreti ile karşılaştığında sepetini hızla boşaltıp kaçıyor! Müşterilerinizi elinizde tutmak ve memnuniyetini kazanmak için kargo ücreti konusunda iyileştirici bir strateji geliştirmeniz gerekiyor.

Ücretsiz kargo neden önemli?

Araştırmalar bizlere kısaca şunu söylüyor, e-ticaret siteleri için ücretsiz kargo seçeneği bir avantajdır. Çünkü ücretsiz kargo seçeneği müşterileri satın almaya iten bir ayrıcalıktır.

Tabii e-ticaret siteniz üzerinden satışını yaptığınız ürünün cinsi de stratejinizi geliştirirken düşünmeniz gereken önemli bir konu. İlk başlarda kargo ücreti sizlere ek maliyet olarak gelebilir. Ancak müşteri memnuniyetini ve bağlılığını kazandığınızda, satış grafiğinin arttığını görmek aldığınız kararı doğrular nitelikte olacaktır.

Yine de her ürün için ücretsiz kargo uygulamasının sizin satış sürecinize uygun olmadığını düşünüyorsanız, farklı bir strateji geliştirebilirsiniz. Bu da belirli bir miktar üzeri kargo bedava seçeneği. Şimdilerde büyük-küçük birçok markanın müşterilerine sunduğu bu özellik, müşterilerin ücretsiz kargo seçeneğinden yararlanmak için sepetine daha fazla ürün eklemesini sağlıyor. “100 TL ve üzeri kargo bedava” çağrısı, müşterilerin kargo ücreti ödemek yerine daha fazla ürün alma kararını tetikliyor.

Sunduğunuz ayrıcalıkları öne çıkartın!

Müşterilerinizin alışveriş deneyimini en iyi şekilde yaşaması için birçok yenilik ve ayrıcalık sunuyor olabilirsiniz. Ancak bunların tanıtımını iyi yapmazsanız, almanız gerekenden çok daha düşük verim alırsınız.

Mesela ücretsiz kargo seçeneği… Bu konuyu e-ticaret siteniz üzerinden dikkat çekici bir biçimde duyurmak işinize yarayabilir. Alışverişe başlayan müşterilerinizin zihninden var olan soru işaretini kaldırmış ve alışveriş sürecini rahat geçirmesine yardımcı olmuş olursunuz. Tabii bunu yapabilmek için e-ticaret sitenizin alt yapısının da uygun olması gerekir. Mesela Goyomod.com’un müşterilerine sunduğu e-ticaret sitesi temaları, geniş banner ve dikkat çekici vitrin tasarımıyla müşterilerinize söylemek istediğiniz her şeyi şık ve net bir şekilde söylemenize yardımcı olur. Ayrıca satın alma esnasında da sipariş özetinin ayrıntılı sunulması müşterilere güvenli satın alma süreci yaşatır. Goyomod.com ayrıcalığı ile 3 dakikada e-ticaret sitenizi açabilir, uygun fiyatlı ödeme seçeneği ve özel temaları ile hedeflerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Detaylı bilgi: https://goyomod.com/

Neler yapmalısınız?

- E-ticaret sitenizin kullanıcı dostu olması sizi her zaman 1-0 öne geçirir. Doğru kullanılmış renkler, ikonlar daha anlaşılır bir tasarımla daha kolay alışveriş imkânı sunar. Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da “kargo bedava” ikonunu uygun noktalara yerleştirmek. Bu sayede ürüne ilgi duyan müşterilerinizi kargo bedava ayrıcalığı ile elinizde tutabilirsiniz.

- Dikkat çekmek istediğiniz ya da stoklarınızı eritmek istediğiniz ürünlerinizi kategorilere ayırarak “ücretsiz kargo” başlıklarıyla dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz. Her ürün için değil yalnızca belli ürünleriniz için kargo bedava avantajını sunacaksanız kategorilere ayırmak oldukça işinize yarayacaktır.

- Yazımızın başlarında bahsettiğim, ‘belli bir oran üstü ücretsiz kargo’ seçeneği de müşterilerinizin dikkatini çekebileceğiniz bir konu. 100 TL ve üzeri alışverişte ücretsiz kargo fırsatı sunmanız, müşterilerinizin sepetine bir ürün daha eklemesini sağlayabilir veya mevcut alışverişi zaten belirlediğiniz miktara ulaştıysa kargo ücretsiz ibaresi ile markanıza bağlılık hissedebilir.

- Müşterileriniz için oluşturduğunuz tüm ayrıcalıkları, fırsatları, kampanyaları e-ticaret siteniz üzerinden duyurmanın yanı sıra sosyal medya kanallarınızdan da duyurmak amacınıza hizmet edecektir. Online alışverişin artması gibi sosyal medya kanalları üzerinden ürünleri inceleyen insanların oranı da oldukça arttı. Ürünlerinizi sosyal medya kanallarınızdan tanıtırken, müşterileriniz için sunduğunuz avantajları da yine sosyal medya paylaşımlarınız ile gösterin. Müşterilerinizin sosyal medya kanallarınıza e-ticaret siteniz üzerinden kolaylıkla ulaşabilmesini sağlayın. 

E-Ticaret Blog Yazıları

E-ticarette Kargo Sürecini Nasıl Yönetebilirim?
17 Haziran 2023
E-ticarette Kargo Sürecini Nasıl Yönetebilirim?

E-ticaret işletmeleri için kargo sürecinin etkin bir şekilde yönetilmesi, müşteri memnuniyetini artırmak, teslimat sürelerini optimize etmek ve operasyonel verimliliği sağlamak açısından büyük önem taşır.

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler
30 Aralık 2021
E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler

Dünya çapındaki yükselişte ülkemizin de dâhil olduğu internet alışverişi, pandeminin de etkisiyle hızla ivme kazanmış durumda.

E-Ticaret sitesi nedir?
21 Haziran 2023
E-Ticaret sitesi nedir?

E-Ticaret sitesi, internet üzerinden ürün veya hizmetlerin satışının yapıldığı bir çevrimiçi platformdur. Geleneksel perakende mağazalarının aksine, e-ticaret siteleri fiziksel bir mağaza binası veya mağaza personeli gerektirmez.