HEMEN BAŞLA
25 Ekim 2020

Kaliteli görsel kullanımının satın almaya etkisi

Kaliteli görsel kullanımının satın almaya etkisi

Kaliteli görsel kullanımının satın almaya etkisi
Pazarlamanın en önemli aşamalarından biri de görsel gücüdür. Eğer satışını yapacağınız ürünün görsel pazarlamasını standartların üstüne çıkartabilirseniz, rakipleriniz arasından sıyrılabilirsiniz.
Özellikle e-ticaret yapan firmalar için görsel seçimi oldukça önemlidir. Çünkü e-ticaret sitenizdeki bir ürün resmi, tüketicilerin satın alma eğilimlerini yüksek oranda etkiler. Ürünün şık, anlaşılır ve her açıdan özenle seçilmiş görselleri, tüketicinin eline ulaşacak ürünü henüz almadan daha iyi tanımasına ve emin olmasına katkı sağlar. Bu da müşteri memnuniyetini beraberinde getirir.
Tüketiciler neler görmek istiyor?

  • Tüketicilerin yalnızca %0,52’si tek bir ürün fotoğrafı görmek istiyor.
  • %33,16’sı birden fazla fotoğraf görmek istiyor.
  • Tüketicilerin yaklaşık %60’ı bir ürünün 360 derece görünüme sahip olmasını istiyor.
  • Müşterilerin ürün iadelerinin istatistiğine bakıldığında %22’si aldığı ürünün farklı göründüğünü belirtiyor.
  • Bir ürünün detaylı videosunu izleyen tüketicilerin o ürünü satın alma olasılığı ise %85 daha yüksek.

Yüksek kaliteli görseller güvenilirliği artırır
Dijital platformlarda kaliteli görsel kullanımının güvenilirliği sağladığı, katılımı artırdığı ve olumlu dönüşüm oranlarını iyileştirdiği, yapılan araştırmalarla ortaya konuyor. Kullanıcı deneyimleri göz önüne alındığında düşük kaliteli görseller dikkat çekmediği gibi güvenilir bir izlenim de vermiyor.
Kısacası insanlar tam olarak ne satın aldıklarını görmek ve bilmek istiyor. Sizler de e-ticaret sitenizde, ürün fotoğrafçılığı konusunda yükselişte olan standartların farkına varmalısınız. Yüksek kaliteli ürün fotoğrafları kullanarak, tüketicilerin satış deneyimindeki en dikkat çekici engelini ortadan kaldırmış olursunuz. 
Nasıl bir yol izlemelisiniz?
Tüketicileri satın almaya yönelten motivasyon, iyi oluşturulmuş görsel içeriklerdir. Bu konuda örnek niteliği taşıyan çalışmalardan yola çıkılarak oluşturulmuş ipuçları var. E-ticaret şirketi olan herkesin kaliteli ürün görselleri konusunda bilmesi gereken ilkelerden bahsedelim…

  • Kullanıcılarınıza yalnızca bir veya iki ürün açısı göstermeyin. Gerekli tüm ürün açılarını onlara sunun. Ayrıca ürünün boyutunun küçük mü yoksa büyük mü olduğunu kolay anlaşılır şekilde gösterecek görsel çalışmalar yapın. Fiziksel bir mağazadan alışveriş yaparken ürünü nasıl incelediğinizi hayal edin ve online ortamdan alışverişini yapacak tüketiciler için fiziksel deneyime en yakın açılardaki ürün görsellerini sitenize ekleyin.
  • Ürünleriniz farklı renk ve tasarıma sahipse, onları sadece açıklama kısmına yazarak belirtmeyin. Her rengin ve her farklı tasarımın görsellerini farklı açılarıyla gösterin. Yaptığınız her ayrıntılı hizmetin satın almaya önemli etkisi olduğunu unutmayın.
  • Ürün görsellerinizi yüksek kaliteli biçimde yükledikten sonra, tüketicilere ürünü yakınlaştırabilme imkânı sunun. Hemen hemen tüm e-ticaret sitesi için ürünü yakınlaştırma özelliği çok önemlidir. Kullanıcılar artık görüntü kalitesi düşmeden ürünün detaylarını yakınlaştırmak istiyor. Artık tüketiciler bu reflekse alışkın olduklarından, ürünlerinizin üzerine gelip bu özelliği bulamadıklarında iyi bir deneyim geçirmemiş olurlar. Bu konuda asla geride kalmayın.

Goyomod.com üzerinden 3 dakika gibi kısa bir sürede kurabileceğiniz e-ticaret sitesinde de ürün görselleri farklı açılarda yüklenebiliyor, müşterileriniz de ürünleri yakınlaştırarak her detayını görme imkânı buluyor. 3 farklı tema ile e-ticaret sitenizi kolaylıkla açma imkânı tanıyan goyomod.com’u incelemeyi unutmayın.

  • Kurumsal kimliğinize bağlı olarak görsel tasarımlarınızı dizayn edin. E-ticaret sitenize yüklediğiniz görseller marka kimliğinizle tutarlı olursa bu tüketicilere de olumlu yansır. Rahat, güvenli ve profesyonel bir izlenim için dikkat dağıtıcı ve rahatsız edici olmadıkça; görsellerinizde aynı arka planı, aynı aydınlatmayı ve aynı modellemeyi kullanın.
  • Her açıdan e-ticaret şirketinizi atağa kaldıracak bu görsel güç için profesyonel fotoğrafçılar ile çalışın. Marka kimliğinizi, hedef ve amaçlarınızı iyi anlayan bir fotoğrafçı ile kaliteden ödün vermeyin. Düşük çözünürlüklü fotoğraflara razı olmayın ve yüksek çözünürlüklü, ürünü en iyi anlatan fotoğraflarla müşterilerinizin ilk görüşte dikkatini çekin.
  • E-ticaret sitenizdeki her sayfa tek bir amaca hizmet etmelidir. Kullanıcılar için kafa karışıklığı yaratmayacak bir düzene ve netliğe sahip olmalıdır. Vitrin görselleriniz, ürün detay görselleriniz müşterilerinizin dikkatini çekecek şıklıkta ve satın almaya yaklaştıracak kalitede olmalıdır. Goyomod.com’u incelediğinizde de vitrin görselleri, banner görsel alanı ve ürün detay sayfaları, e-ticaret sitenizi yükselişe geçirebileceğiniz tüm altyapıya sahip. 3 dakikada e-ticaret sitesi sahibi olurken, hayal ettiğiniz tüm görsel dünyayı hayata geçirebilecek ve müşteri memnuniyeti konusunda bir adım önde olabileceksiniz.

Bizden destek alabilirsiniz!
Sizler de e-ticaret siteniz üzerinden hedef kitlenize ulaşmak ve ulaştığınız andan itibaren müşteri memnuniyeti sağlamak istiyorsanız görsel kalitenize ve bu konuda yapmanız gerekenlere yoğunlaşın. Unutmayın online alışveriş yapan tüketicilerinizin alışverişi tamamlama konusunda ihtiyaç duydukları şey detaylı ürün açıklaması ve detaylı ürün görselleri. Henüz bir e-ticaret sitesi sahibi değilseniz ve e-ticaret şirketi kurmak istiyorsanız goyomod.com üzerinden hem görsel konusunda hem de tüm süreçler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

E-Ticaret Blog Yazıları

Kişiselleştirilmiş E-Posta Nedir?
19 Temmuz 2023
Kişiselleştirilmiş E-Posta Nedir?

Bir e-ticaret sitesi için kişiselleştirilmiş e-posta pazarlaması, alıcılarla daha derinlemesine ve etkileşimli bir şekilde iletişim kurma fırsatı sunar.

E-Ticaret ile Satabileceğiniz En İyi 10 Ürün
20 Haziran 2023
E-Ticaret ile Satabileceğiniz En İyi 10 Ürün

E-Ticaret, girişimciler için sınırsız fırsatlar sunan büyüleyici bir sektördür. Bu blog yazısında, e-ticaret platformunda karlılığınızı artırabileceğiniz en iyi 10 ürünü ele alacağız.

Tekstil Ürünleri E-Ticaret Sitesi Açma
23 Haziran 2023
Tekstil Ürünleri E-Ticaret Sitesi Açma

Tekstil ürünleri e-ticaret sektöründe, hızla büyüyen ve popüler hale gelen bir alandır. İnsanların online alışverişe olan ilgisi artarken, tekstil ürünleri e-ticaret sitesi açmak, başarılı bir iş fırsatı olabilir.