HEMEN BAŞLA
28 Şubat 2022

E-Ticaret Sitesinde Ödeme Yöntemleri

E-Ticaret Sitesinde Ödeme Yöntemleri

E-ticaret sitelerinin kurulum aşamasında kritik bir rol oynayan ödeme sistemleri, müşterilere alternatif seçenekler servis eden bir hizmet sunma ve kâr elde etme biçimidir. Zengin ödeme kataloğu; birçok farklı kesimden müşteri kazanmanızı sağlayacağı gibi, kazandığınız müşterileri sadık kesim olarak kalıcı olmasını da imkânlı kılar. Ödeme biçiminde karar veren nitelikte olan müşteri, özgür ödeme seçeneği bilinci ile kaliteli alışveriş deneyimini işletmeniz bünyesinde tecrübe ederek, markanızın tercih edilebilirliğini arttırır. Cazibenizi yükseltecek ve online mağazanızda yer verebileceğiniz tüm ödeme seçenekleri aşağıdaki gibidir.

Online Ödeme Seçenekleri;

• Kredi Kartı ile Ödeme; şüphesiz en çok tercih edilen ve yeni neslin olmazsa olmaz ödeme seçenekleri arasında yerini alıyor. Günlük hayatın kilit parçası olan kredi kartları, online ödeme sistemlerinde 1. sırada gelmesinin başlıca sebebi ise tek çekim/taksitli ödeme gibi iki seçeneğinin bulunması. Kredi kartı bilgilerinizin 3D Secure sistemi ile korunduğu tarihten bu yana “en güvenilir ödeme sistemi” olarak da adından söz ettiriyor.

• Kapıda Nakit veya Kredi Kartı ile Ödeme; geleneksel ödeme sistemlerinden biridir. Kredi kartına sahip olmayan veya anlık olarak bilgilerini sisteme kayıt etme tercihinde bulunmayan kullanıcıların sıkça uğradığı ödeme durağıdır. Kapıda ödeme hizmet bedeli, alıcının adreste bulunmaması veya iade işlemlerindeki süreç olumsuz olarak görülse de e-ticaret sitenizde mutlaka barındırmanız gereken bir ek seçenektir.

• Havale/EFT ile Ödeme; ucu kredi kartına dayanan başka bir ödeme biçimidir. Para transfer olarak da bilinen bu yöntem; pratiklik açısından sık tercih edilmese de, kullanıcıların güvenlik şüphelerini en aza indirgemesi ve iade aşamasını kolaylaştırması sebebi ile gözden kaçırılmaması gerekilen bir ödeme seçeneğidir.

• Sanal Kartlar ile ödeme; yeni nesil ödeme seçenekleri arasında rolünü oynamakta. Üretim aşamasında, internet ödemeleri amacı ile oluşum sürecinden geçerek günümüze dâhil olmayı başarmış olup, önümüzdeki yıllarda kullanım statiklerinde yükselişe geçeceği bilinen bir alternatif alışveriş seçeneğidir.

• Ön Ödemeli Kartlar; kullanım sınırlaması açısından çoğu bireyin tercihi olan bu seçenek, kredi kartlarının aksine; kartın içine yüklediği miktar kadar alışveriş yapmasına olanak tanıyarak, bireylerin ekonomi desteğine katkıda bulunur.

• Anında Alışveriş Kredisi ile Ödeme; anlaşmalı olunan banka işbirliği sayesinde elde edilen bu sistem, alışveriş tutarı kadar anında kredi vererek tüketimi tamamlar ve daha sonra ödemeyi bankaya taksit yoluyla gerçekleştirerek, dolaylı yoldan kurtarıcı niteliği ile ödemenizi tamamlamanızı sağlar.

• PayPal ile Ödeme; iki tarafın da PayPal hesabına sahip olan kullanıcı ve e-ticaret sahiplerinin gerçekleştirebileceği bu sistem, bir nevi hesaptan hesaba para transferi olarak bilinir. Aktif olarak Türkiye’de kullanımı engellense de dünya çapında online alışverişte zirve seçeneklerden.

• Mobil Ödeme; kart yolundan ziyade faturalı hat sahiplerinin faturasına, faturasız hat sahiplerinin ise bakiyelerinde yüklü olan miktardan düşüş yapma mantığı ile ilerlenen bir ödeme sistemidir.

• İPara ile ödeme; sanal Pos ödeme sistemlerinden başlıca gelenlerdendir. En büyük artısı; bünyesinde sekiz farklı banka ile iş birliği yapması ve yüksek güvenlik korumaları ile ödeme gerçekleştirmesidir.

• PayU ile ödeme; sanal pos ve Pazar yerlerinde kullanım hizmetiyle beraber kaliteli güvenlik önlemleri sunar.

• Paymec ile ödeme; yukarıda bahsedilen uygulamanın farklı alternatifi olarak karşımıza çıkarken, karşılıklı olarak ihtiyaçları en basit bir şekilde halledilmesine de yardımcı oluyor.

• PayTR ile ödeme; gelişmiş çözümleriyle güvenilirliği bilinen bir güncel ödeme biçimidir.

• İyzico ile ödeme; sanal pos hizmeti sunan farklı bir ödeme yöntemi olup, ayrıca sahtecilik önlemleri ile 7/24 güvenli alışveriş hizmeti verir.

• BKM Express ile ödeme; tüketicilerin sisteme kaydettiği kredi veya banka kartları ile pratik şekilde ödeme gerçekleştirmesini sağlar. Dijital cüzdan olarak da bilinen bu sistem puan biriktirme gibi ayrıcalıkla alışveriş deneyimi sunar.

• Wirecard ile ödeme; 30’dan fazla para birimiyle faaliyet gösteren önemli bir güvenilir ödeme biçimidir.

Goyomod’u tercih ederek; havale, kapıda ödeme, kredi kartı gibi birçok ödeme yöntemlerini deneyimleyebilir ayrıca çatımız altında barındırdığımız diğer ödeme seçeneklerini detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

E-Ticaret Blog Yazıları

E-Ticaret Sitesi İçin Online Fotoğraf Düzenleme Siteleri
28 Şubat 2022
E-Ticaret Sitesi İçin Online Fotoğraf Düzenleme Siteleri

E-ticaret siteniz için, neredeyse fotoğraf çekmek kadar önemli olan bir diğer unsur ise online fotoğraf editörleri aracılığı ile fotoğraflarınızı düzenlemektir.

E-Ticaret Nedir?
05 Temmuz 2020
E-Ticaret Nedir?

Dijitalleşen dünyada sıklıkla duyduğumuz ve her geçen gün etkisini daha çok artıran “Sanal ticaret” ile birlikte “E-ticaret nedir?”, “E-ticaret sitesi nasıl kurulur?” veya “E-ticaretin işletmeye faydaları nedir?” gibi sorular ortaya çıkıyor.

E-İhracat Nedir? Nasıl Yapılır?
06 Mayıs 2022
E-İhracat Nedir? Nasıl Yapılır?

E-ihracat, yurt dışına herhangi bir ürün ya da hizmet satışını ifade eder. Bir başka deyişle e-ticaret yolu ile satılan ürün ya da hizmetlerin, mikro ihracat kuralları çerçevesinde,