HEMEN BAŞLA
01 Eylül 2021

Hangi Sosyal Medya Platformu E-Ticaret Sitenize Uygun

Hangi Sosyal Medya Platformu E-Ticaret Sitenize Uygun

E-Ticaret Sitesi sahibi bir işletme olarak sosyal medyada olmanız gerektiğini biliyor tüm insanlar tarafından görünmek ve ürünlerinizi satmak istiyorsunuz.

Asıl sormanız gereken soru her sosyal medya platformu size uygun mudur? Cevabı tabi ki değil. Tüm performansınızı tüm sosyal medya platformlarına harcamaktansa hedef kitleniz olan platforma harcamaya ne dersiniz?

Stratejik planınız hazır mı?
Basit bir stratejik plan ile sosyal medyanın gücünü markanız için kullanabilirsiniz. Markanızın sosyal medyada nasıl bir role sahip olacağını planlayın. Tekstil, kozmetik vb. ürünler satıyorsanız hedef kitleniz instagram ve facebook olmalıdır ve rahatlıkla hedef kitlenize ulaşabilir e-ticaret sitesi satışlarınızı arttırabilirsiniz. Planınızı post, hikaye paylaşımı ve reklam stratejisi olarak doğru bir şekilde planlamanız gerekmektedir. Paylaştığınız post görsellerine de dikkat etmeniz gerekmektedir. Sosyal medyada markanızı ve e-ticaret sitenizi lanse edecek olan ürün görselleri ve kullandığınız metin dilidir.

Kitlenizi tanıyın
Sosyal medya platform seçiminde en önemli faktör doğru hedef kitlenize ulaşmaktır. Sosyal medyada yeni bir marka olduğunuzu düşünürsek ideal hedef kitlenizin kim olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Sattığınız ürünün %75 kadınlara %25 erkeklere ya da %50 kadın %50 erkeklere mi hitap ettiğini belirlemeniz gerekmektedir. Çocuk ürünleri satıyorsanız ebeveynlere, hediyelik eşya veya sevgililere yönelik ürün satıyorsanız daha genç kitleye hitap etmelisiniz. Verdiğiniz sosyal medya reklamlarını da hedeflemeyi sakın unutmayın (Yaş, cinsiyet, konum, ilgi alanları vb.).

Facebook, Instagram ve YouTube platformlarına göz atalım mı?

Facebook
Dünyanın en çok ziyaret edilen sosyal medya platformu burada yer almanız gerekmektedir. Facebook sayfanızın muhakkak facebook ticaret hesabı onaylanmış olmalı ve facebook katalog ile tüm ürünlerinizi buraya ücretsiz aktarmalısınız. Facebook katalog E-Ticaret sitenizin ziyaretçi oranını arttıracaktır. Her gün veya 2 günde bir paylaşım yapmanızı öneririz, Facebook’ta sizi takip eden kullanıcılara özel günlerde indirim kuponları gönderebilir veya soru cevap ile onları markanız ile konuşmaya davet edebilirsiniz.

Instagram
Daha çok genç bir kitleye hitap etmektedir. İstatistiklere göre kullanıcıların %59’udan fazlası 29 yaş ve altında kişiler. Ürünlerinizin sergilemek ve genç bir hedef kitleye ulaşmak için kuşkusuz kullanmanız gereken bir platform. Ürünlerinizin görsellerini veya videolarını burada direkt hedef kitlenize sunabilir e-ticaret sitesi satışlarınızı veya e-ticaret sitenizin ziyaretçilerini arttırabilirsiniz. Ayrıca instagram fotoğraf koleksiyona kaydet özelliği ile de kullanıcılar anlık satın almasalar bile daha sonra ürününüzü veya profilinizi tekrar ziyaret etmek isteyebilirler.

Önemli:
Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin ve Pinterest sosyal medya için resim ve video boyutları için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
https://goyomod.com/destek/sosyal-medya-icin-resim-ve-video-boyutlari

YouTube
Youtube için geliştireceğiniz stratejide ürünlerinizin kullanım alanları ve ürünleriniz hakkında uzun videolar ile stratejinizi planlayabilirsiniz. İzleyiciye o videoda ürünü detaylı anlatabilir kullanım alanından bahsedebilirsiniz. Hatta e-ticaret sitenizin den gelen bir siparişin kargoya verilme sürecini video ile anlatabilir ve izletebilirsiniz. E-ticaret sitenizden ürün almak isteyen müşteriler için en önemli madde markanızı en derinden tanımak ve güvenli alışveriş ile ürünü satın almaktır. Farklı hikayeler ile de youtube için videolar çekmenizi öneririz.

BONUS: LinkedIn
B2B ile ilgileniyorsanız LinkedIn sizin için harika bir sosyal medya platformu. Verilere göre 10 kişiden 7’si profesyonel içerikler için LinkedIn’e göz atıyor. %50’si ise satın alma kararı verebiliyor. LinkedIn paylaşımlarınızın yanı sıra mesajlaşma özelliğini kullanarak satın alma müdürleri ve CEO’lara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

B2B nedir?
İşletmeden işletmeye ya da sıkça kullanılan İngilizce business-to-business ibaresinin kısaltılmış şekli B2B, şirketler arası pazarlama ya da satış uygulamalarına verilen ad olarak nitelendirilir.

E-Ticaret Blog Yazıları

E-Ticaret Sitesi Kurulum Rehberi (2024)
07 Ekim 2023
E-Ticaret Sitesi Kurulum Rehberi (2024)

E-ticaret sitesi kurulumu karmaşık ve zorlu bir süreç gibi görünebilir. İşte tam da bu noktada Goyomod devreye giriyor.

E-Ticarette Ne Satabilirim? 15 Karlı İş Fikri
19 Eylül 2023
E-Ticarette Ne Satabilirim? 15 Karlı İş Fikri

İşte e-ticarette ne satabileceğiniz konusunda size ilham verebilecek 15 karlı iş fikri

Basın Bülteni Örnekleri
27 Ağustos 2023
Basın Bülteni Örnekleri

Günümüzde iş dünyası hızla değişirken, ürünlerin ve hizmetlerin doğru bir şekilde tanıtılması da büyük bir önem taşıyor. Basın bülteni, bu bağlamda etkili bir tanıtım aracı olarak öne çıkıyor.