HEMEN BAŞLA
25 Aralık 2021

E-Ticaret Sitesi İçin Marka Oluşturma Süreci

E-Ticaret Sitesi İçin Marka Oluşturma Süreci

E-ticaret sitesi markanız; müşteri hizmetlerinden, görsel stiline kadar sağladığı bütünlüğün site karakterine yansımasından oluşmaktadır. Markanızla doğrudan etkileşim içine girecek, tüketici tecrübesi dahilinde oluşumunu sürdürecek olan online satış pazarınız, tüm gayret ve etki doğrultusunda ne kadar etkili ve güçlü olduğunu belirler.

Tecrübeli veya tecrübesiz her marka sahibinin veya marka kurmayı düşünen girişimcilerin mutlaka okuması gereken, tüm önemli noktalara değindiğimiz “E-Ticaret Sitesi İçin Marka Oluşturma Süreci” başlıklı blog yazımızı okumaya devam edin!

E-ticaret markası oluşturmak için mutlaka bilmeniz gerekenler:
Sıfırdan başladığınız işinizde, e-ticaret siteniz için göstermiş olduğunuz tüm faaliyetlerle beraber markanızı güçlendirecek temelleri atmış olacaksınız. Bu sebeple: doğru strateji, planlama ve araştırma sürecini en etkili şekilde tamamlamanız gerekmektedir.

• Pazarlanacak ürün araştırması, marka serüveninin başlayacağı ilk duraktır. Satışa sunulacak ürüne sitede yer vermeden önce doğrucu tavırla; piyasadaki yeri nedir? İçinde bulunulan toplumun ihtiyaç doğrultusunda mı? Erişimi kolay olunan ve sıradanlığı aşamamış bir ürün mü? Veya oluşumunu üstleneceğim markanın, diğer markalardan farkı var mı? (Vb…) Gibi sorularla yüzleşilmeli ve bu sayede en önemli ilk adımı gerçekleştirebilirsiniz.

• Rakip analizi, satışa sunulan ürünün; piyasa üstünde veya altında kalmaması, kazanç ve organik müşteri trafiğini etkilemek ve farklı bakış açısı ile oluşum sürecine girmek için öncelik verilmesi gerekilen önemli maddeler arasında yerini alıyor.

• Hedef kitle araştırması, hitap edeceğiniz kesimi markaya çekebilmek ve duygusal bağı koruyarak karakteristik yaklaşım sağlanmasına yardımcı olur. Bu hassasiyet içeren bağ, markanıza sadakat kazandırarak size ayrıcalıklı bir tüketici tanır.

• Doğru marka ismi seçimi: özellikle orijinallik, benzersiz ve akılda kalıcı olması için markanıza değer katabilecek hassas noktalardan bir tanesidir. Markanız ayakta kaldığı sürece size eşlik ve temsil edecek olması açısından da büyük önem taşır.

• Marka karakterini oluşturma, görsel görünüm tanımlamak ile beraberinde getiren, genelinde barındırdığınız; slogan, logo, yazı karakteri, marka rengi ve hatta kartvizitinize kadar her ayrıntısı ile buluşması ile oluşturulur. Birbiri ile ilişki içinde olması gereken tüm bu unsurlar, kullanıcıya markayı anımsatacağı için algı stratejisi ile markalaşmak adına önemli bir adımı tamamlamış olacaksınız.

• İstikrar, e-ticaret markanız için tüm bu takip ettiğiniz maddelerden sonra, emeklerinizi koruyabilmek ve adınızı daha da ileriye götürebilmek için markanıza yapacağınız en büyük iyiliklerden…

Belirtilen bu maddelerden sonra marka adınızı ilgili tüketiciye ulaştırabilmek için “E-Ticaret Sitenizi Kullanıcıya Nasıl Duyurabilirsiniz” adlı blog yazımızı inceleyebilir ve satış trafiğini arttırabilirsiniz.

E-ticaret sitesi için marka oluşturma süreci ile ilgili tüm maddeleri ‘Goyomod Blog’ dahilinde öğrenmiş olduğunuz ve hedefiniz doğrultusunda vizyon/misyon öğeleriyle kendinizi geliştirebilir, adınızı Türkiye ve hatta uluslararası standartlarında listenin en üst sıralarına taşıyabilirsiniz…

E-Ticaret Blog Yazıları

4 Adımda E-Ticaret Sitesi Açma
24 Ağustos 2023
4 Adımda E-Ticaret Sitesi Açma

işinizi çevrimiçi dünyada büyütmek istiyor ve kendi e-ticaret sitenizi açmayı planlıyorsanız, Goyomod bu konuda size yardımcı olabilir. Goyomod, basit ve anlaşılır bir platformla 4 adımda e-ticaret sitesi oluşturmanızı sağlayan bir araçtır.

E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyeti
24 Haziran 2023
E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyeti

Bu blog yazımızda, Goyomod ile e-ticaret sitesi kurmanın maliyetini ele aldık ve farklı kiralama seçenekleriyle ilgili bilgileri sizinle paylaştık.

E-Ticaret Sitesi Paketleri
17 Haziran 2023
E-Ticaret Sitesi Paketleri

E-ticaret sektörü, çevrimiçi satış yapmak isteyen işletmeler için büyük bir potansiyel sunuyor. Ancak, bir e-ticaret işletmesi başlatmak ve yönetmek birçok teknik detay gerektirebilir.