HEMEN BAŞLA
19 Aralık 2021

E-Ticaret Sitenizi Kullanıcıya Nasıl Duyurabilirsiniz?

E-Ticaret Sitenizi Kullanıcıya Nasıl Duyurabilirsiniz?

E-ticaret sitelerinin kurulum etabından sonraki aşamada, sayfa bilinirliğini aktif hâle getirebilmek, site trafiğini arttırarak kazanç elde etmek için uygulanması zorunlu olan birtakım tanıtım ve pazarlama stratejileri mevcut. Kurulum etabından sonraki bu en önemli 2. aşama: e-ticaret sitenizi arama motoru optimizasyonu ile tanıştırmak ve doğru reklam planlaması ile kullanıcıya adınızı duyurmaktan geçiyor.

Belirli süreç ardından aynı şekilde yol kat edemeyen e-ticaret site sahiplerini de yakından etkileyecek, kullanıcıların deneyimi ile geliştirerek size sunduğumuz maddeler şu şekilde:

Güncel Google algoritmasına uygun SEO içerik yazıları
Aşağıda belirtilecek maddelerden öncelikli olarak yer verilmesi gerekilen en önemli püf nokta, Google algoritmasının en yakın dostu: arama motoru optimizasyonu (SEO) ’dur. Organik ve çabasız şekilde site adını en yukarı çıkaracak olan SEO stratejilerine uygun içerikler: seni zahmetsiz şekilde aramaların en üst sıralarında yer verecek ve trafik akışını en kısa yoldan hızlandırarak kazanç elde etmene olanak sağlayacak. Bu konunun önemi hakkındaki ayrıntılı bilgi için ‘E-ticaret sitenizde SEO içerikli blog stratejisi’ yazısını inceleyebilirsiniz.

E-mail marketing stratejisi
Doğru planlama uygulandığında e-ticaret sitesini faaliyete geçirmekte en etkili olan e-posta pazarlama stratejisi sayesinde; tüm avantaj, kampanya, uygulama veya hizmetleriniz hakkında bilgilendirmeyi gerçekleştirebileceksiniz. Artı olarak kullanıcıda göz aşinalığı bırakacağı için marka/site bilinirliğini arttırarak, müşteri kitlenizi hızla büyültebileceksiniz.

Video reklam pazarlama stratejisi
E-ticaretin artması ile beraber değer kazanan ve son dönemin en sık tercih edilen stratejilerin arasında video reklamlar yer alıyor. Hizmet, kampanya veya ürün tanıtımında yüksek performans sunan bu seçenek ile İnstagram, Youtube, Facebook, Pinterest, Twitter gibi ilgili mecralarda yayına geçebilir, çeşitli kitleye hitap ederek sitenize yönlendirebilirsiniz.

Sosyal medya reklamları
Günümüz çağının saat ve gün kapsamında en fazla vakit geçirdiği alanlardan biri olan İnstagram, Youtube, Pinterest, Twitter, Facebook gibi sosyal medya mecraları: reklamlar sayesinde geri dönüşü en yüksek kapasiteye sahip bir pazar yeridir. Tanınmak için mutlaka bu pazardan yararlanabilir ve tanıtım programınızı etkin bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Google Ads reklamcılığı
E-ticaret sitesi için pratik reklam alternatifi olan Google Ads: reklam veren kullanıcılarının içeriğini keyword üzerinden aranan kelimeler ile ilişkilendirerek arama sonuçları sayfasında en üstünde yer verir. Bu şekilde reklam veren, hedef kitle dâhilindeki müşteriler ile doğrudan temas kurabilir ve tanıtım faaliyetini gerçekleştirebilirsiniz.

Sizin yerinize tüm bu maddelerden fazlasını yapabilecek Goyomod, engin tecrübe ve müşterilerine öncelik veren strateji odağı ile ilerleyerek, e-ticaret sitenizdeki kullanıcı potansiyeline odaklanır ve beklentilerin üstünde performans ile kazancınızı en üst gelire ulaştırır.

Pınar ALÇİÇEK
Goyomod İçerik Editörü

E-Ticaret Blog Yazıları

E-Ticaret Sitesi
25 Mayıs 2020
E-Ticaret Sitesi

Zaman, mekan özgürlüğü sayesinde günümüz kelimesi ulaşılabilirlik olgusundan hareketle “globalleşen dünyada” her şeyi anında temin etmek büyük önem taşıyor.

Özel Tatil Günleri İndirimlerinin E-Ticaret Satışlarına Etkisi
14 Temmuz 2023
Özel Tatil Günleri İndirimlerinin E-Ticaret Satışlarına Etkisi

Geleneksel tatil günleri ve özel günler dönemlerinde, perakendeciler ve e-ticaret sitesi şirketleri indirimler ve promosyonlarla tüketicileri cezbetmeye çalışır.

E-Ticaret Sitesi Medya Planlaması Adımları
07 Ekim 2023
E-Ticaret Sitesi Medya Planlaması Adımları

E-ticaret sitesi medya planlama, işletmenizin dijital pazarlama stratejilerini belirlemenize ve yönetmenize yardımcı olan bir süreçtir.