HEMEN BAŞLA
16 Ekim 2020

Alışveriş Deneyiminde Bu Yıl Gözlemlenen Değişimler

Alışveriş Deneyiminde Bu Yıl Gözlemlenen Değişimler

2020 Yılı Bize Nasıl Alışkanlıklar Kazandırdı?
COVID-19, bu yıl hemen hemen her sektörde birçok konuda değişimlerin gerekçesi oldu. İnsanların alt üst olan hayatında yeni alışkanlıklar kazanmasını sağladı ve her alışkanlık çok kısa zamanda kısmen zorunlu olarak değişti. Bunlardan en önemlisi de tabii ki alışveriş deneyimi oldu.

Sokağa çıkma yasakları, AVM’lerin kapanması, kalabalık ortamlara girmeyin uyarıları insanları online ortamların müdavimi haline getirdi. Gıda alışverişinden kıyafetlere, teknolojik ihtiyaçlardan sosyal aktivite gereçlerine kadar her şey için online mağazalar kullanıldı.

E-ticarette yeni alışkanlıklara adapte olmak
Pandemi dönemiyle birlikte, özellikle 2020’de online alışverişe önemli ölçüde yönelme oldu. Fiziksel mağazalar yavaş yavaş eski rutinlerine dönmeye çalışsalar da online alışverişin bu dönemde daha güvenli ve konforlu olduğunu düşünen insanların sayısı arttı.

Sizler her iki kanalı da kullanıyorsanız, aynı mesajları verin, aynı standartlarda olun ve tüm ekiplerinizle ortak ve tek stratejide ilerleyin. Yapılan son araştırmalara göre hem fiziksel hem de online alışverişi kullanan insanların oranı 2019’da %64’ken 2020 yılında bu rakam %72. Çoğunlukla online alışverişi tercih eden insanların oranı ise 2019’da %8, 2020 yılında ise %14!

Ulaşılabilir olun, müşterilerinize kolaylık sağlayın!
Özellikle perakende sektöründe ulaşılabilirlik çok önemli. Tüketicilerin online alışverişlerdeki önceliği eve teslimat ve ulaşılabilir bir kanaldan alışveriş yapmak. Oranlara bakıldığında 2020 yılında tüketicilerin %55’i alışveriş yaparken bir sorunla karşılaşmış. Sorunun kaynağı ise kullanıcı deneyiminin iyi olmaması... Ürün bilgisinin yetersiz kalması, ürün yorumlarının olmaması ve canlı destek ekibine hızlıca ulaşamamak gibi maddeler başı çekiyor.

Sizler de müşterilerinize ulaşılabilir olduğunuzu kanıtlamak için e-ticaret sitenizde online chat seçeneği sunun. Goyomod.com’un sunduğu e-ticaret sitesi paketleri içerisinde yer alan online chat özelliğini linke tıklayarak inceleyebilirsiniz. https://goyomod.com/temalar

Rakipleriniz arasında öne çıkmanın ipuçları
Müşteri memnuniyeti her zaman dikkat edilmesi gereken önemli bir detay. Fiziksel mağazalarda ya da online mağazalarda her an müşterilerin taleplerini en uygun şekilde karşılamalı, onların memnuniyetini kazanacak hamleler yapmalısınız.
Müşterilerinizin dikkatini çekmek ve rakipleriniz arasından öne çıkmak için de tüketicilerin son dönemdeki alışkanlıklarını gözlemlemek gerek. Arama motorları, uygulamalar, sosyal medya kanalları, web sitesi karşılaştırma platformları ve videolar… Müşterileriniz sizleri bu kanallardan buluyor ve iletişime geçiyor. Tüm bu kanalların oranlarına baktığımızda öne çıkan konu, ürün videolarının çok daha fazla ilgi çektiği. Online ürün videolarınızı YouTube başta olmak üzere sosyal medya kanallarınıza yükleyin. Ürünün tüm özelliklerini detaylı tanıtın. Ürünün yapısına göre onu kullanın ve ürünün kullanım kılavuzunu video yoluyla tanıtın. Güvenilirlik sağlayın ve müşterilerinizin sizi seçmesi için onlara ek hizmet sunun.

E-ticaret siteniz aracılığıyla, sitenizin banner alanından ya da sosyal medya ikon alanından bu videolara kolaylıkla yönlendirme yapabilirsiniz.

E-ticaret siteniz mobil uyumlu olsun
Tüketicilerin satın alma konusundaki alışkanlıklarından bahsetmiş; ulaşılabilirlik, hız, kolaylık sağlanması gibi konuların tüketici için ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştık. Tüm bu maddelerin eksikliği tüketicinin sizi tercih etmemesi için bir neden olabilir. Bu konuda dikkatli adımlar atmak gerek.

Artık tüketicilerin çoğu alışverişlerini mobil cihazları üzerinden yapıyor. Markanızın bir mobil uygulaması yoksa bile mutlaka mobil cihazlarla uyumlu bir e-ticaret sitesi olması gerek. Mobil cihazlarından e-ticaret sitenize giren müşteri, kolaylıkla satın alımı gerçekleştirdiğinde bir sonraki alışverişi için de olumlu bir bağlılık yakalamış olur. Goyomod.com’un sunduğu e-ticaret temalarında olduğu gibi web sitenizi mobil uyumlu tasarlayıp, düzgün çalışıp çalışmadığına yönelik testleri uzman kişilere yaptırmalısınız.

Nasıl e-ticaret sitesi sahibi olabilirim?
Goyomod.com’un e-ticaret sitesi açmak isteyenlere özel sunduğu yazılım uygulaması ile 3 dakikada e-ticaret sitenize sahip olabilir, hemen satış yapmaya başlayabilirsiniz. Müşteri memnuniyeti odaklı temalar sayesinde; şık vitrin ve menü tasarımlarıyla dikkat çeker, kampanyalar oluşturur ve güvenli ödeme yöntemleri sayesinde müşterilerinizle güçlü bir bağ kurabilirsiniz. Tüm sorularınız ve kayıt işlemleri için goyomod.com’un destek hizmetini kullanarak bize yazabilirsiniz.

E-Ticaret Blog Yazıları

E-Ticaret Sitesinin Avantajları
22 Ocak 2022
E-Ticaret Sitesinin Avantajları

İçinde bulunduğumuz ve teknoloji çağı olarak adlandırdığımız bu 21.YY’da, ticaret yapan her girişimci, internetin sunduğu birçok faydadan yararlanabilmek ve marka bilinirliğini arttırabilmek için mutlaka bir e-ticaret sitesi sahip olmalı.

E-Ticaret Pazarlaması
03 Ocak 2021
E-Ticaret Pazarlaması

Dijital dünyanın sunduğu fırsatlara uzak kalmak istemeyenler ise yeni girişimlere başlıyor ya da var olanı güncelleştirip, dijitale uyum sağlıyorlar.

En Karlı E-Ticaret Ürünleri (2024 Güncel Liste)
07 Ekim 2023
En Karlı E-Ticaret Ürünleri (2024 Güncel Liste)

2024 yılında e-ticarette karlılık potansiyeli taşıyan ürünleri belirlemek için kesin tahminlerde bulunmak zor olsa da, bazı ürün kategorileri genellikle e-ticaret işletmeleri için karlı olabilir.