HEMEN BAŞLA
21 Mayıs 2022

Sanal Pos Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sanal Pos Nedir? Nasıl Kullanılır?

Nasıl ki mağaza alışverişlerinde, kredi kartı ya da banka kartı ile yaptığımız ödemelerde POS kullanıyorsak e-ticaret sitesi alışverişlerinde de kart kullanmamız gerekebiliyor. İnternet alışverişlerinde kullanılan POS cihazlarına sanal POS deniyor. Sanal POS’un POS cihazından tek farkı, kartınızı bir cihaza okutmak yerine kart bilgilerinizi dijital ekranda belirtilen alanlara girerek satın alma işlemini gerçekleştiriyor olmamız.

Sanal POS almak için, öncelikle e-ticaret sitenizin olması gerekmektedir. Sonrasında ise banka ya da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onaylanmış olan ödeme kuruluşlarından birine başvurarak sitenize Sanal POS özelliği katabilirsiniz.

Sanal POS’a başvurabilmek için e-ticaret sitenizin belli kriterlere sahip olması gerekmektedir: site içerisinde Satış Sözleşmesi, Üyelik Sözleşmesi ve Mesafeli Satış Sözleşmesinin yanı sıra İade ve İptal Prosedürleri gibi bir takım metin ve sözleşmeler bulunmalıdır. Vergi levhası, imza sirküleri ve nüfus cüzdanı örneği gibi evraklar başvuru esnasında verilmelidir. Bu kriterleri sağladığınızda sanal POS’unuzu sitenize eklemeye hazırsınız demektir.

Sanal POS Nasıl Kullanılır?
Başvurunuzu süreci tamamlandıktan sonra e-ticaret sitenizden satış yapabilmeniz için sanal POS entegrasyonu kullanmanız gerekiyor. Bu entegrasyon sanal POS sistemi ile iletişim kuruyor ve müşterinin kartından bakiyenin size aktarımını sağlıyor. E-ticaret sitenizden alışveriş yapan müşteri, ödeme ekranına kart bilgilerini girip sözleşme metinlerini onayladıktan sonra ödeme onayı veriyor. 3D Secure sistemi ile yapılan ödemelerde müşteriye bu işlem için bir onay kodu gönderiliyor, müşteri bu kodu ekranında çıkan yere yazdığında gerekli ödeme onayını vermiş oluyor. Böylece müşteri hesabından düşen bakiye, alıcı hesabına yani size ulaşıyor.

Sanal POS Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
• 7/24 satış imkânı,
• Güvenli ve hızlı bir ödeme sistemi,
• Kolay raporlama ve takip,
• Basitleştirilmiş güvenli ödeme alma fırsatı,
• Bilgisayar, telefon, tablet ve bilgisayardan POS’a erişim kolaylığı,
• Fiziksel bir POS cihazına ihtiyacın kalmaması.

Sanal POS altyapısını kullanabileceğiniz şirketler:
• PayTR
• iyzico
• iPara
• Payzone
• Tüm bankalar

E-Ticaret Blog Yazıları

Başarılı Bir E-Ticaret İşletmesi Oluşturmanın İpuçları
20 Eylül 2023
Başarılı Bir E-Ticaret İşletmesi Oluşturmanın İpuçları

Müşterilerinizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlamak, onları memnun etmek ve sadık bir müşteri tabanı oluşturmak için kritik önem taşır.

E-ticaret web sitesi nasıl açılır?
23 Ekim 2023
E-ticaret web sitesi nasıl açılır?

E-ticarette başarının anahtarı, rakiplerinizden farklı ve çekici bir değer önerisi sunmaktır. Ürünlerinizin kalitesi, fiyatlandırma politikanız, müşteri hizmetleri veya hızlı kargo gibi faktörlerle öne çıkın.

E-Ticaret Sitesinin Avantajları
22 Ocak 2022
E-Ticaret Sitesinin Avantajları

İçinde bulunduğumuz ve teknoloji çağı olarak adlandırdığımız bu 21.YY’da, ticaret yapan her girişimci, internetin sunduğu birçok faydadan yararlanabilmek ve marka bilinirliğini arttırabilmek için mutlaka bir e-ticaret sitesi sahip olmalı.