HEMEN BAŞLA
01 Aralık 2022

E Ticarete Nereden Başlamalıyım

E Ticarete Nereden Başlamalıyım

Özellikle son yıllarda e ticaret sitelerini araştıranlar sayısı artıyor. Bu durum tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ile birlikte evlerden çalışan kişilerin girişimci ruhu da ortaya çıktı. İnternet üzerinden satış yapan firmaların ilk etapta nereden başladıklarını sizin için araştırdık. Hadi gelin e ticarete nereden başlamalısınız bunun yanıtını beraber bulalım.

Öncelikle e ticaret yapacağınız platformu seçmelisiniz. Nereden satış yapacaksınız? Bir platform size hedef kitlenizi bulmanız için yeterli bir alt yapıya sahip mi bunu araştırmalısınız. Mobil ve web sitesi görünümü, fiyatlandırması, ticaret araçları da araştırılması gereken ilk aşamalar.

E ticaret sitesi seçiminden sonra hedef kitlenizi belirlemek oldukça önemli sebebi ise hedef kitleniz ürün fiyatlandırma aşamasında size yön gösterecektir.

Ürün kategorisini bulmak; yani ne satacaksınız? Hedef kitlenize uygun ürün veya hizmet bununla doğru orantılıdır. Öte yandan kar oranını hesaplarken hedef kitleye uygunluk göz önünde bulundurulmalıdır.

Toptancı veya tedarikçi bulmak ürün sürekliliği için dikkat edilmesi gereken durumdur. Stok tükendiğinde kolayca ürün girişi yapabilmek müşteriyi elde tutmak olarak markaya olumlu yansır.

E ticaret siteniz için entegre edebileceğiniz bir alan adı satın almanız gerekir. Müşterilerinizin genel itibariyle güvenilirliği internet sitesinin doğru çalışmasından geçer. Bu nedenle alan adınız mutlaka olmalı.

Ürün girişlerini yaptıktan sonra belli aralıklarla kampanya yapmanız devamlı müşterilerinize bunun bilgisini vermek doğru strateji ile satışlarınızı güçlendirmeye neden olur.

Eğer bir e ticaret yapmak istiyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız Goyomod hep yanınızda! Bize ulaşabilirsiniz.

E-Ticaret Blog Yazıları

Rekabet Stratejisi Nedir?
01 Temmuz 2023
Rekabet Stratejisi Nedir?

Rekabet stratejisinin başarısını ölçmek için çeşitli metrikler kullanılır. Bunlar arasında pazar payı, karlılık, müşteri memnuniyeti, müşteri sadakati, marka bilinirliği, inovasyon kapasitesi ve rekabetçi üstünlük gibi faktörler yer alır.

E-ticaretin İş Değeri
17 Haziran 2023
E-ticaretin İş Değeri

E-ticaretin iş değeri hakkında bazı önemli noktaları sizin için hazırladık.

Hemen Çıkma (Bounce Rate) Oranı Nedir? ve Nasıl Düşürülür?
23 Temmuz 2023
Hemen Çıkma (Bounce Rate) Oranı Nedir? ve Nasıl Düşürülür?

E-ticaret sitesinde hemen çıkma oranını düşürmek, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve kullanıcıların sitenizde daha fazla zaman geçirmesini sağlamak için önemli bir adımdır.