HEMEN BAŞLA
24 Ocak 2022

Google Search Console Nedir?

Google Search Console Nedir?

Her gün defalarca kullandığımız arama motoru Google’ın özelliklerini bir araç olarak kullanmak e-ticaret sitenizin üst sıralarda görünmesine yardımcı olur. Potansiyel müşterilerinize erişebilmek için Google’ın kelime planlayıcısı, Search Console gibi özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Google Search Console e-ticaret siteniz için arama performansını ölçerek SEO çalışmalarını doğru yönetmenizi sağlar. Yapacağınız SEO çalışmaları için Search Console size organik trafik görüntülenme sayısı, tıklama oranı, web site kullanıcı deneyimi gibi farklı veriler sunar.

Google Search Console hesabı oluşturmak oldukça basittir ancak adımları dikkatli uygulamazsanız organik trafik ve SEO performansı verileri hatalı olabilir, bu da e-ticaret siteniz için yanlış kararlar almanıza sebep olur.

Search Console’u kullanmak için gmail hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra üst çubuktaki “yeni web sitesi ekle” kısmından işletmenizin websitesini kolayca ekleyebilirsiniz. Sonrasında sitenin sahibi olduğunuzu doğrulamanız gerekmektedir. Doğrulamayı tamamladığınızda Search Console’u kullanmaya hazırsınız.


Google Search Console


Google Search Console’da Hangi Verilere Ulaşılır?

1- Performans Sekmesi
Performans sekmesi ile web sitenizin Google’da sıraladığı anahtar kelimeleri ve sayfaları görebilirsiniz.

2- Tıklama Sayıları ve Oranları
İnsanların Google arama sonuçları ile sitenize ne sıklıkla tıkladığını bu sekmeden görebilirsiniz.

3- İzlenimler ve Gösterim Sayıları
İzlenimler sekmesi, web sitenizin ne sıklıkla gösterildiğini ve anahtar kelimeler için hangi sayfaların arama sonuçlarında çıkabileceğini gösterir. Anahtar kelime seçmek ve rakiplerinizin performansını incelemek için oldukça etkili bir araçtır.

4- Ortalama Tıklama Oranları
Web sitenizi arama sonuçlarında gören kişilerin yüzde kaçının web sitenize tıkladığını buradan görebilirsiniz. Yüksek sıralama ile tıklama oranı arasında genellikle doğru orantı bulunur.

5- Ortalama Sıralama Konumu
Anahtar kelimenin ve sayfanın ortalama sıralamasını gösterir.

6- İndeks Kapsamı ve Detayları
İndeks, daha teknik bilgiler elde etmenizi sağlar. Google’ın dizininde kaç sayfa olduğunu, kaç sayfanın olmadığını, hangi hata ve uyarıların sayfanızı düzgün bir şekilde dizine eklemesini zorlaştırdığını gösterir. Bu sekmeyi düzenli olarak kontrol ederek oluşabilecek hataları hızlıca düzeltebilirsiniz.

7- URL İnceleme ve Analizleri
Diğer URL’leri analiz edip farklı olup olmadığını bu sekmeden görebilirsiniz.

Bunların yanı sıra Google Search Console, e-ticaret sitenizi geliştirme, hızlandırma, web site haritası, mobil kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimleri alanlarında veriler sunar. Tüm bu veriler e-ticaret sitenizin SEO çalışmaları için oldukça değerlidir.

Kısacası, satışlarınızı e-ticaret sitesi üzerinden arttırmak için Google’ın birçok aracını kullanabilirsiniz. Search Console bu araçların başında yer alır; sitenizin bulunabilirliğini, hatalı olup olmadığını, trafik verilerini ve bunun gibi birçok veriyi görmenizi rahatça analiz etmenizi sağlar.

E-Ticaret Blog Yazıları

DNS Yönetimi Nedir?
21 Kasım 2023
DNS Yönetimi Nedir?

DNS yönetimi, internetin temel yapı taşlarından biri olan Domain Name System'in (DNS) etkin bir şekilde yönetilmesi sürecidir.

Instagram'da Satış Yapmak 2024 Rehberi
07 Ekim 2023
Instagram'da Satış Yapmak 2024 Rehberi

Etkileşimi artırmak, Instagram üzerinden satış yapma stratejinizin önemli bir parçasıdır. Takipçilerinizle aktif olarak etkileşimde bulunarak, onları markanıza daha fazla bağlayabilir ve uzun vadeli müşteri ilişkileri kurabilirsiniz.

Global Ticari Ürün Numarası Nedir?
03 Temmuz 2023
Global Ticari Ürün Numarası Nedir?

Global Ticari Ürün Numarası (GTIN), uluslararası ticarette ürünleri benzersiz bir şekilde tanımlamak için kullanılan bir sistemdir. GTIN, ürünlerin tanınmasını, takibini ve tedarik zincirindeki hareketlerini kolaylaştırır.