HEMEN BAŞLA
15 Ocak 2022

Google Kelime Planlayıcısı

Google Kelime Planlayıcısı

Google Ads Keyword Planner yani Google Anahtar Kelime Planlayıcı güçlü bir e-ticaret siteniz için anahtar kelime listesi oluşturmanızı ve tıklama başına ödeme kampanyanızı avantajlı biçimde başlatmanızı sağlayan faydalı ve ücretsiz bir araçtır. Kelime Planlayıcı sunduğu anahtar kelime önerileri ve bütçe tahminleri ile reklam stratejinizi belirlemenize yardımcı olur.

E-Ticaret Sitesi Kelime Planlayıcısı’nı detaylandırmadan önce anahtar kelimeleri doğru kullanmanın öneminden de bahsetmek gerekir. Anahtar kelime, müşterilerinize sunduğunuz ürünü veya hizmeti tanımlayan kelimelerdir. Reklamlarınızın görüneceği yerlerde büyük bir etkisi vardır. Mesela Ayvalık’ta satış yapan bir zeytin/zeytinyağı işletmecisi Google’dan reklam verecek olsun. Bu işletmeci anahtar kelimelerini seçerken hem satış yaptığı ürünleri hem de lokasyonunu kullanarak kelime grupları oluşturabilir. Örneğin bu anahtar kelimeler şu şekilde olabilir: Ayvalık, zeytin, zeytinyağı, natürel sızma, organik. İşte bu anahtar kelimeler sayesinde işletmeci reklamını daha efektif şekilde kullanarak, Google’a zeytin yazan potansiyel bir müşterinin önüne reklam olarak çıkabilecek. Yani kelimeleri ne kadar doğru seçerse hedef kitlesine ulaşması o kadar kolaylaşacak.

Bu nedenle anahtar kelimeleri doğru seçen işletmeler, rakiplerinden sıyrılarak potansiyel müşterilerine daha çok gözükürler. Google Kelime Planlayıcısı ise bu kelimeleri en iyi şekilde seçmenizde ve kitlenizi artırmanıza yardımcı oluyor.

Google Kelime Planlayıcısı’nı en doğru şekilde kullanmanın birkaç basit yöntemi var:

• Çok kelime kullanmak değil kaliteli kelimeler kullanın: Kelime kargaşası yaratmak yerine nokta atışı kelimeler kullanırsanız hedef kitlenize ulaşmanızı kolaylaştırabilirsiniz.
• Kelimeleri seçerken hedef kitlenizin dilini, tercihlerini, lokasyonlarını göz önünde bulundurun: Hedef kitlenizi doğru analiz ederek negatif anahtar kelimelerini kullanmamış olursunuz ve reklam bütçenizi boşa harcamadan en doğru şekilde yönetebilirsiniz.
• Birden çok anahtar kelimede arama yapın, rakiplerinizin tekliflerine göz atın, hangi kelimeleri kullandıklarını inceleyin: Seçtiğiniz anahtar kelimeleri ortalama aylık arama sayısına ve reklam gösterim payına göre filtreleyerek rakiplerinizin stratejilerini tahmin edebilir kendi stratejinizi buna göre şekillendirebilirsiniz.
• Potansiyel müşterilerinizin aramalarda hangi soruları sorduğunu inceleyin: Anahtar kelimelerinizin en doğru kombinasyonları insanların yaptığı aramalardır. Örneğin bir müşteri “zeytinyağı” aramasını yaparken “Güncel zeytinyağı fiyatları” veya “Organik zeytinyağı” gibi kelime grupları ile aramasını gerçekleştirir. Ürününüze veya hizmetinize gelebilecek olası sorular ile anahtar kelimelerinizi oluşturabilirsiniz.
• Planınızı analiz edin: Bütçenizi doğru kullanmak için planınızı gözden geçirip hedeflerinizle uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, kelime planlama yaparken doğru bir strateji ile hareket etmeniz kolaylaşır. Unutmayın, e-ticaret siteniz için anahtar kelime araştırmaları etkili SEO çalışmasının temelini oluşturur. Planınızın hedeflerinize ve kitlenize uygun olduğundan emin olarak devam edin, rakiplerinizi takip edin. Böylece güncel verilerle doğru bir planlama ile hareket edersiniz. Doğru planlama ise başarıyı getirir.


Google Anahtar Kelime Planlayıcı Sitesine Git...

E-Ticaret Blog Yazıları

Toplu Mail Gönderme Siteleri
01 Temmuz 2023
Toplu Mail Gönderme Siteleri

İnternet çağında e-ticaret sitesi işletmelerinin için etkili bir pazarlama aracı olan e-posta, hedef kitleye ulaşma ve etkileşim sağlama konusunda önemli bir rol oynamaktadır.

Sanal POS Hata Kodları
14 Aralık 2023
Sanal POS Hata Kodları

Sanal POS hata kodları, online ödeme işlemleri sırasında ortaya çıkabilen sorunları temsil eder.

İyi Bir E-Ticaret Sitesi Görselleri Nasıl Olmalıdır?
22 Eylül 2023
İyi Bir E-Ticaret Sitesi Görselleri Nasıl Olmalıdır?

E-Ticaret Sitesi Görselleri: Dikkat Çekici ve Etkili Nasıl Olmalı?