HEMEN BAŞLA
31 Ocak 2022

Google Benim İşletmem Nedir?

Google Benim İşletmem Nedir?

Google My Business, yani Google Benim İşletmem Google’ın işletme sahiplerine sunduğu tamamen ücretsiz bir özelliktir. Bu özellik en çok küçük ölçekli firmaların görünmelerini artırmaktadır. Yerel işletmenizi, ekstra bir bütçe ayırmadan arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmasına ve etkileşim kazanmanıza yardımcı olur.

Google Benim İşletmem’e kaydolduğunuz zaman arama sonuçlarının sağ tarafında kutucuk olarak e-ticaret sitenizi görebilirsiniz. Bu kutucuğa işletmenizin görsellerini ekleyebilirsiniz. Bu sayede hedef kitlenizin dikkatini daha fazla çekmiş olursunuz. Bu kutucukta Google Haritalar sekmesinde adres kaydınız bulunur. Özellikle mağaza veya restoran sahibi işletmeciler için kolay ulaşım oldukça önemlidir, Google Haritalar’da var olan bir işletmeye rota oluşturmak kolaylaşacağı için ziyaretçi sayısı da artar. Üstelik işletme kaydınızı tamamladıktan sonra ziyaretçileriniz verdiğiniz hizmet ile ilgili yorum ve puanlama da yapabilirler. Google Benim İşletmem ile işletmenize gelen kullanıcı yorumlarını da okuyabilir ve yanıt verebilirsiniz. Google Benim İşletmem’e Gmail hesabınızla kaydolup doğrulama adımlarını gerçekleştirdikten sonra işletmeniz arama kısmında aktif olarak gösterilmeye başlar.

Google Benim İşletmem ile;
• E-ticaret sitenizin görünürlüğü artar,
• Hedef kitlenize ulaşmanız kolaylaşır,
• Yerel müşterilerinize görünürlüğünüz artar,
• Aramalarınız daha çok satışla sonlanır ve satışlarınız artar.

Google Benim İşletmem ile e-ticaret sitenizin performans analizini de kolayca yapabilirsiniz. Bunun için hesabınıza giriş yaptıktan sonra “Analizler” kısmına tıklamanız yeterlidir. Buradaki analizler ile işletmenizin görünürlüğünü detaylıca görebilirsiniz.

Google Benim İşletmem ile yerel işletmenizin görünürlüğü artarken e-ticaret siteniz SEO anlamında da güçlenir. Hedef kitleniz bir arama yaptığında işletmeler konuma, öneme ve alaka düzeyine göre sıralanır. Bu etmenler beraber değerlendirilerek detaylı bir algoritma oluşur. Böylece arama sonucunda sadece konuma göre sıralanma yapılmaz, uzak ama daha alakalı işletmeler üst sıralarda yer alabilir.

Google Benim İşletmem’de konumuzu eklerken yerel olarak bilinen meydanları da adresinize ekleyebilirsiniz (Taksim Cumhuriyet Anıtı karşısı gibi), böylece ziyaretçileriniz konumunuzu daha rahat bulacaktır.

Ayrıca tek bir e-ticaret sitesine bağlı birkaç şube eklemek isterseniz aşağıdaki adımları takip ederek kolayca şube eklemesi yapabilirsiniz.
• Profilinize giriş yapın,
• “Konumları Yönet” seçeneğine tıklayın.
• Sağ üst köşedeki “Konum Grubu Oluştur” sekmesine girin.
• Konum grubu adı girerek “Bitti” butonuna tıklayın.

Google Benim İşletmem’de adres değişikliği yapmak isterseniz adres ekleme adımlarını takip edip “Bilgi” sekmesinden güncelleme yapabilirsiniz.

E-Ticaret Blog Yazıları

E-Ticaret Paketleri
22 Kasım 2020
E-Ticaret Paketleri

E-ticaret sitesi açmak isteyenler için özel olarak geliştirilen yazılım uygulaması Goyomod, 3 dakikada sorunsuz, sıkıntısız e-ticaret sitesi sunuyor.

Basın Kiti Nedir? Nasıl Hazırlanır?
01 Kasım 2023
Basın Kiti Nedir? Nasıl Hazırlanır?

Basın kiti, markanızın hikayesini etkili bir şekilde anlatmanın ve medya mensuplarıyla kurduğunuz ilişkiyi güçlendirmenin mükemmel bir yoludur.

Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Platformları
03 Temmuz 2023
Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Platformları

Günümüzde, çevrimiçi mağazalar açmak isteyen girişimciler için birçok ücretsiz e-ticaret sitesi bulunmaktadır. Bu platformlar, işletmelerin maliyetleri düşürmelerine, hızlı bir şekilde çevrimiçi satış yapmalarına ve büyümelerine yardımcı olurlar.