Kendi E-Ticaret Siteni Kurmaya Hazır Mısın?
HEMEN BAŞLAFacebook’a nasıl reklam verilir?
Facebook Business Manager hesabınızdan sırasıyla -Reklam Yöneticisi -> Oluştur- kısmını tıklamalısınız.
“Oluştur” kısmını tıkladıktan sonra artık kampanyamızı oluşturabiliriz. Facebook’ta 3 aşamalı olarak reklam verilmektedir. Sırasıyla Kampanya, Reklam Seti, Reklam alanlarını dolduracağız. Rehberimizde “Marka Bilinirliği” kampanya amacı üzerinden anlatım yapılacaktır.
1) Kampanya
Kampanya kısmında reklam verme amacımızı yani pazarlama amacımızı seçmeliyiz. Eğer sitenizin bilinirliğini artırmak istiyorsanız “Bilinirlik” kısmınıdan “Marka Bilinirliği ya da Erişim” seçeneklerinden birini tıklayınız. Sitenizin trafik alması, etkileşim alması, video görüntülenmesi gibi bir reklam amacı içindeyseniz, “Değerlendirme” kısmından size uygun olanını seçiniz. İnternet sitenizin dönüşüm alması ile ilgili bir reklam amacınız varsa, “Dönüşüm” kısmından “Dönüşüm, Katalog Satışları, Mağaza Trafiği” seçeneklerinden birini seçiniz.
Örneğin pazarlama amacınızı “Marka bilinirliği” olarak seçtiğinizde, karşınıza A/B Testi ve Günlük Bütçe ile ilgili bilgiler çıkacak. A/B Testi, tanımladığınız birden fazla kampanyadan hangilerinin daha etkili olduğuyla ilgili size bilgi verir ve böylece hangi kampanyayı devam ettireceğiniz ya da iyileştireceğinizle ilgili bilgi edinmiş olursunuz. Kampanya bütçenizi Günlük Bütçe veya Aylık Bütçe olarak belirleyebilirsiniz. Kampanya, Reklam Seti, Reklam kısımlarını doldurduktan sonra devam butonunu tıklayınız.
2) Reklam Seti
Reklam verme amacımızı belirledikten sonra “Reklam Seti” oluşturacağız. Reklam Seti kısmından “Hedef Kitle, Reklam Alanları, Bütçe ve Plan” ayarlamaları yapılmaktadır.
Hedef Kitle
Dikkat! Hedef Kitle aşamasında hedef kitlenizi, konumunuzu, demografik özellikleri satış yapacağınız ürüne uygun şekilde planlayınız. Örneğin bebek bezi satıyorsanız 18-40 yaşlarında evli kadın ve erkekleri seçebilirsiniz. Ayrıca hizmetiniz sadece belli bir bölgeye ise o bölgeyi konum olarak belirleyiniz.
Reklam Alanları
“Reklam Alanları” kısmı için “Otomatik Reklam Alanları” seçeneğini tıklayınız. Yada “Manuel Reklam Alanları”ndan Facebook reklamı için akış, hikaye veya messenger’ı işaretleyebilirsiniz.
Bütçe ve Plan
Bu kısımda bütçeniz ve kampanyanın süresi ile ilgili seçenekler ayarlanır. Reklam süresi olarak “süresiz” seçeneğini seçebilir ya da reklam başlangıç ve bitiş tarihini manuel olarak ayarlayabilirsiniz.
3) Reklam
Bu kısımda sırasıyla Kimlik, Format, Medya, Metin ve Bağlantılar, Diller ve Takip ayarları yapılır.
Kimlik internet sitenizin adıdır (Örneğin, goyomod.com).
Format ise, reklamınızın formatı ile ilgilidir. Reklamınız görsel veya video olarak hazırlanmış ise “Tek Görsel veya Video” seçeneğini tıklayınız. Eğer kaydırılabilir görsellerden oluşuyorsa “Dönen Format”ı seçiniz.
Medya kısmında, kullanacağınız görsel ya da videoları yüklemelisiniz. Görsel ya da videoların boyutlarıyla ilgili talimatları yan tarafta göreceksiniz. Bu talimatlara uymayı unutmayınız.
Metin ve Bağlantılar kısmında ise, Görsel ya da Videolarınızın metin ve varsa bağlantısıyla ilgilidir. Metniniz merak uyandırıcı ziyaretçileri harekete geçirici olmalı. Bağlantı kısmına ise site URL’i ekleyebilirsiniz.
Diller kısmında ise yeni dil seçenekleri ekleyerek reklamınızı farklı dillerde yayınlayarak yabancı ziyaretçilere ulaşabilirsiniz. Yabancı dildeki metinleri kendiniz verebilir ya da Facebook’un otomatik olarak çevirmesini tercih edebilirsiniz.
Takip kısmı ise dönüşümlerinizi takip etmenize yönelik seçenekleri içermektedir. Dönüşüm, bir ziyaretçinin reklama tıklayarak hedeflenen sayfaya ulaşması olarak tanımlanabilir. Örneğin “Siparişiniz Alındı” sayfasına ulaşmayı hedef olarak tanımlamanız durumunda her tamamlanan sipariş bir dönüşüm anlamına gelecektir. Facebook pikselini bu sayfaya kurmanız durumunda müşteriler “Siparişiniz Alındı” sayfasına ulaştığında Facebook’a bilgi verilmekte, böylelikle hangi reklamın hangi yüzdeyle siparişle sonuçlandığını görme imkanı sunulmaktadır.
Kampanyanızı oluşturduktan sonra “onayla” tuşuyla onaylayıp yayına alabilirsiniz. Bu noktada açılan ödeme ekranında kredi kartı bilgilerinizi girip ödemeyi kolayca yapabilirsiniz
E-Ticaret Blog Yazıları
23 Temmuz 2023
E-ticaret Sitesi SEO Başlangıç Kılavuzu
E-ticaret sitesi için SEO başlangıç kılavuzunda anahtar kelime araştırması, teknik SEO, site içi SEO, site dışı SEO ve analiz ve iyileştirme adımlarını takip ederek sitenizi arama motorlarında üst sıralara taşıyabilirsiniz.
23 Ağustos 2023
E-Ticaret Sitesi Temaları
E-ticaret işi başlatırken, görsel çekicilik ve kullanıcı deneyimi, başarınızı etkileyen kritik faktörlerdir. Goyomod, işletmelerin bu hedeflere ulaşmasına yardımcı olmak için geniş bir e-ticaret teması yelpazesi sunar.
18 Ağustos 2023
E-Ticaret Kârlı Bir İş Mi?
E-ticaret kârlı bir iş olabilir ancak başarılı olabilmek için iyi bir planlama, pazar araştırması ve etkili yürütme gereklidir. Doğru stratejilerle, e-ticaret işinizin kârlılığını artırabilirsiniz.