HEMEN BAŞLA
10 Ekim 2020

E-Ticaret Sitesi Kurmak İstiyorum!

E-Ticaret Sitesi Kurmak İstiyorum!

Tüketicilerin dijitale olan eğilimi son dönemlerde oldukça artış gösterdi. Özellikle pandeminin hayatımıza girmesiyle birlikte, kalabalık ortamlardan uzak kalmak ve kendini izole etmek isteyen insanların refleksi, online alışverişler oldu. Daha önceki blog yazılarımızda bu konuya detaylı yer vermiştik. Henüz okumamış olanlar goyomod.com üzerinden inceleyebilirler.

Henüz e-ticaret sitesi kurmamış ancak bu konuda fikirleri ve girişimleri olanlar bu yazımıza dikkat kesilebilirler. Çünkü artık tüketiciyle dijitalde buluşmak isteyenler için e-ticaret sitesi nasıl açılır, hangi aşamalardan geçilir detaylı olarak bahsettik.

Öncelikle şirketinizi kurun

E-ticaret sitesi üzerinden satış yapmak ve fatura kesebilmek için en azından bir şahıs firmasına sahip olmanız gereklidir. Çalıştığınız mali müşaviriniz Vergi Dairesi’nde yapmanız gereken tüm işlemler için sizi yönlendirecek ve şirketinizin kuruluş süreci başlayacaktır.

Vergi levhasını almaya hak kazandığınız noktada, dilerseniz mağazanızda dilerseniz de e-ticaret siteniz üzerinden satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Bunların dışında, hizmet sağlayıcısı olarak Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBIS)’ne kayıt olmanız gerekmektedir. ETBIS hakkında hazırladığımız ve sizi bu konuda detaylı bilgilendirecek blog yazımıza aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.
👉🏼 https://goyomod.com/blog/etbis-elektronik-ticaret-bilgi-sistemi-nedir

Domain satın alım işlemini tamamlayın

Şirketinizi kurarken karar verdiğiniz isminizin domainini satın almanız gereklidir. Tabii bu işlemi, şirketinizi kurmadan önce yapmanız çok daha sağlıklı olacaktır. Çünkü günümüzde domain bulmak oldukça zor bir süreç!

Domain satışı yapan firmalar üzerinden domain adınızı yazıp sorgulamanız gerekir. Eğer belirlediğiniz domain uygun ise sizi satın alıma yönlendirir. Eğer uygun değilse, domainin kime ait olduğu bilgilerine ulaşabilir, sahibi üzerinden satın alma girişiminde bulunabilirsiniz. Domain alırken belli başlı uzantılar göreceksiniz. En çok kabul gören uzantı .com uzantısıdır. Eğer Türkiye’de devam ettireceğiniz bir proje ise .com.tr uzantısını da tercih edebilirsiniz. Bu, Google Türkiye’de sitenizin üst sıralarda görünmesine de katkı sağlar.

Şimdi, hızlı ve pratik bir şekilde e-ticaret sitenizi kurun!

E-ticaret sitesi kurma aşamasında karşılaşacağınız onlarca teklif olabilir. Eğer bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilseniz, gereğinden fazla ödeme yapmaya yönlendirilebilirsiniz.

Gelin biz sizi bütçenizi zorlayacak tekliflerden kurtarıp, e-ticaret sitenizi çok kolay ve hızlı bir şekilde açabileceğiniz goyomod.com’a yönlendirelim!

E-ticaret sitesi açmanın 4 aşaması;
1. Üye Ol
2. Siteni Oluştur
3. Ürünlerini Ekle
4. Satışa Başla!

Goyomod.com’da e-ticaret sitesi açmak isteyenler için hazırlanmış özel tasarımlar sayesinde, sadece 3 dakikada bir e-ticaret sitesi sahibi olabilirsiniz. Aylık kiralanabilir 3 farklı tema arasından dilediğinizi seçebilir, ürünlerinizi ekleyebilir ve hemen satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Üstelik sizi rakipleriniz arasında fark edilir kılacak birçok özellik de var.

- Bunlardan biri indirim kuponları. 3 dakikada açabileceğiniz e-ticaret sitenizde dilerseniz müşterilerinizin ilgisini çekecek kampanyalar yapabilirsiniz. Belirlediğiniz ürünü ister yüzde olarak isterseniz de parasal olarak indirimle satışa sunabilirsiniz.

- Aynı zamanda dikkat çekici banner tasarımlarıyla müşterilerinizin odak noktasını belirlediğiniz kategoriye yönlendirebilirsiniz.

- Şık vitrin yönetimiyle ana sayfanızda yer alacak ürünleri özenle seçebilirsiniz.

- Kendinizi daha iyi tanıtabileceğiniz blog menüsü açarak, güncel blog yazılarınızı müşterilerinizle buluşturabilir, onların ilgisini çekecek konuları kendi markanızla bağdaştırarak müşteri memnuniyeti ve bağlılığı sağlayabilirsiniz.

- Üyelerinizi kontrol edebilirsiniz. Sitenize kimlerin ne zaman üye olduğunu ve ne sıklıkla sitenize giriş yaptığını analiz edebilirsiniz.

- E-bülten listesi oluşturarak hazırladığınız blog yazılarınızı her hafta müşterilerinizle buluşturabilir, güncel ve gelecek kampanyalarınızdan ilk onları haberdar edebilirsiniz.

- Sosyal medya hesaplarınızı kolaylıkla e-ticaret sitenize bağlayabilir, her kanaldan müşterilerinizle bağınızı güçlendirebilirsiniz.

Ödeme yöntemlerini belirleyin

E-ticaret siteniz üzerinden satış yaparken, iyi bir altyapısı olan ödeme yöntemlerini belirlemeniz gerekir. goyomod.com ile hızlı entegrasyon sağlayabileceğiniz ödeme yöntemleri arasında PAYTR, iyzico, PayU ve wirecard gibi sistemler bulunuyor.

Tercih edeceğiniz ödeme yöntemlerine, goyomod.com üzerinden hızlıca entegre olabileceğiniz gibi isterseniz kapıda ödeme isterseniz de havale yöntemi ile satışı tamamlayabilirsiniz.

Dijital dünyanın gücünden yararlanın!

Dijital dünyanın gücünden yararlanın ve çok kolay bir şekilde e-ticaret sitesi kurarak sektörünüzde hızlı adımlarla yükselişe geçin! Aklınıza takılan her konuyu, goyomod.com’un canlı destek hizmetinden yararlanarak giderin.

Ertelemeyin, hayalinizdeki başarıya ulaşmak için cesaretinizi toplayın ve tek tıkla işe koyulun!

E-Ticaret Blog Yazıları

Seo uyumlu ürün açıklaması nasıl yazılır?
18 Haziran 2023
Seo uyumlu ürün açıklaması nasıl yazılır?

Unutmayın, SEO uyumlu bir ürün açıklaması yazarken hem arama motorları hem de potansiyel müşteriler için içerik üretmeye çalışmalısınız. Anahtar kelimeleri doğal bir şekilde kullanın, değerli ve bilgilendirici bir içerik sunmaya odaklanın.

E-Ticaret Sitesiniz İçin Online Tüketici Analizi Nasıl Yapılır?
26 Temmuz 2023
E-Ticaret Sitesiniz İçin Online Tüketici Analizi Nasıl Yapılır?

E-ticaret işletmeleri, doğru verileri toplayarak ve analiz ederek, tüketicilerle daha etkili bir şekilde etkileşim kurabilir ve başarılı bir e-ticaret stratejisi oluşturabilirler.

E-Ticaret Sitesinde Ödeme Yöntemleri
28 Şubat 2022
E-Ticaret Sitesinde Ödeme Yöntemleri

E-ticaret sitelerinin kurulum aşamasında kritik bir rol oynayan ödeme sistemleri, müşterilere alternatif seçenekler servis eden bir hizmet sunma ve kâr elde etme biçimidir.