HEMEN BAŞLA
14 Şubat 2022

E-Ticaret Sitesi İçin Ürün Araştırması

E-Ticaret Sitesi İçin Ürün Araştırması

Girişimcilikte, karar aşaması en zor ve derinlemesine araştırma gerektiren bu kritik süreç; ileriye dönük marka kaderini belirleyecek ve sağlam bir e-ticaret temellerini atacak önemli bir adımdır. Etkisini marka sürecince devam ettirecek ürün seçimi; tüm araştırma, sorgulama ve tedbir kapsamında geliştirilmeli, piyasaya bu kapsam doğrultusunda sunulmalıdır. Ürün araştırması; müşterilerin taleplerini keşfetmek, arz-talep üzerine hizmet sunmak ve bu sayede satışı yüksek rakamlara çıkarma imkânını risksiz şekilde tamamlama fırsatı sunar. Satışa çıkarılacak ürün segmenti incelemesinin en doğru şekilde nasıl yapılacağını ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini sizin için derledik.

Ürün Araştırması Nasıl Yapılır?

• Elde edilen bilgileri analiz ederek rapor hazırlamak; araştırmalar sonucu elde somut olarak belge sunmasından bir yana, karar sürecinde netlik çerçevesi doğrultusunda fırsatları ve riskleri göz önünde bulundurmanızı sağlar. Bu sebeple elde edilen tüm bilgiler ve ayrıntıları raporlamak; markanız için atılacak doğru adımlardan yalnızca bir tanesi.

• Hedef kitle analizi; strateji bağlantısı ile alışveriş trafiğinin en yoğun olduğu kesimi keşfetmeniz ve bu kesime hitap ederek mağaza trafiğini de yoğunluğa açmanız açısından önemli bir rol oynar.

• Talebi yüksek ürün keşfi; seçim yapmakta size en çok yardımcı olacak adımlardan biridir. Hitap etmek istediğiniz kesimin; sosyal medya mecralarında en çok arattığı anahtar kelimeleri, satış istatiklerini kendiniz analiz edebilir ve talep üzerine sunacağınız hizmete karar verebilirsiniz.

• Global çerçevede ürün araştırılması; size ülkede öncülük etme ve daha önce görülmemiş ürün karşısında satış rekoruna ulaşma imkânı sunar. Başka ülkelerde üretime geçilmiş ve ihtiyaç gidermeye yönelik bir amaca dair güvenceden sonra, tedarik sürecine bir an önce dâhil olabilmek için iletişime sürecine adım atmalısınız.

• Piyasanın genelindeki eksik ürün araştırması; sizi ihtiyaç duyulan o ürüne götürmekte yardımcı olarak, hem kullanıcıların yaşadığı eksikliğe hizmet etmiş, hem de markanızın ‘vazgeçilmeler’ kategorisine dâhil olmasını imkânlı kılmış olacaksınız.

• Var olan hizmette kusur araştırması; güncel ürünü daha iyisiyle değiştirmek kullanıcıların hayat kalitesini arttırarak ‘kalite’ bazında iyileşmeler sunmanız; müşteri portföyünü güçlendirecek ve sadık kitle oluşumuna katkı sağlayacaktır.

• Geliri yüksek ürün araştırması; sadece müşteri odaklı değil, markanız adına tatmin edici gelir düzeyi elde etmeniz ve iş akışını sağlayabilmeniz için de muhakkak dikkat edilmesi gerekilen aşamalardan bir tanesidir.

• Rakip analizi yapmak veya e-ticarete yeni girişini yapmış markanın analizi, sizi doğrulardan veya yanlışlardan pay biçmenizi olanaklı kılarken, ayrıca yol gösterici görevi de görmesi mümkün.

• Tedarikçi araştırması; en az ürünün doğru tercih olması kadar önemli bir noktadır. Tedariğinde veya tedarik sürecindeki bireylerle oluşabilecek herhangi bir sorunun, satışı etkilememesi adına bir sonraki adımdan önce yapılması gerekilen araştırmalardan biridir.

• Fiyat analizi ve bütçe değerlendirilmesi; ürünün giderlerini karşılayabilmek ve tedariğinde oluşabilecek maddi sorunlar dolayısı ile etkilenmeyecek düzeyde olabilmesi için, sermaye karşılığında eş değer bir ürünü hizmete sunmanız, oluşacak sorunları erkenden engeller.

• İleriki adım için reklam kanalı araştırması; ürünün pazarlanmasına en uygun olan sosyal medya kanallarına erişiminde ön bilgi edinmenize, hedef kitlenizin bu mecraları kullanımdaki yoğunluğu hakkında yüzeysel bir çerçeve çizer.

• Dönemsel trend araştırması; sizi sadece belirli dönemde kazançta tutacağından, bu trendden bağımsız bir tercih yapmanız markanızın uzun ömürlü var olmasını destekler.


Günümüz toplumunun, satın almayı en çok tercih ettiği ürünleri öğrenmek için “E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler” adlı yazımızı mutlaka okumalısınız!

E-Ticaret Blog Yazıları

Hangi Sosyal Medya Platformu E-Ticaret Sitenize Uygun
01 Eylül 2021
Hangi Sosyal Medya Platformu E-Ticaret Sitenize Uygun

E-Ticaret Sitesi sahibi bir işletme olarak sosyal medyada olmanız gerektiğini biliyor tüm insanlar tarafından görünmek ve ürünlerinizi satmak istiyorsunuz.

Kozmetik Ürünleri E-Ticaret Sitesi Açmak
20 Haziran 2023
Kozmetik Ürünleri E-Ticaret Sitesi Açmak

Kozmetik ürünleri E-Ticaret sitesi açmak, günümüzde oldukça popüler bir iş fikri haline gelmiştir. İnsanların çevrimiçi alışverişe olan ilgisi ve kozmetik ürünlerine olan talep, bu tür bir işletme için büyük bir potansiyel sunmaktadır.

E-Ticaret Sitesi İçin Yapılması ve Kaçınılması Gerekenler
16 Ocak 2021
E-Ticaret Sitesi İçin Yapılması ve Kaçınılması Gerekenler

E-ticaret sitesi açıp, ürün veya hizmetinizi daha geniş kitlelere ulaştırmak istemeniz günümüzde yapılması gereken önemli ticari ataklardan biri.