HEMEN BAŞLA
23 Ocak 2021

E-Ticaret Sitesi için Analiz Kurulumu

E-Ticaret Sitesi için Analiz Kurulumu

E-ticaret siteniz üzerinden müşterilerinizle buluşturduğunuz ürün veya hizmetinizin faaliyetlerini ölçmek, yaptığınız işi iyileştirmek adına müthiş bir yoldur. E-ticaret sitenizin analizlerine ulaşmak için Google Analytics, Google Search Console (Webmaster) ve Yandex Metrica gibi servislerden faydalanabilirsiniz.

E-ticaret sitenizin analizlerine ulaşmak sizlere birçok fayda sağlar. Örneğin, ziyaretçilerinizin nereden geldiğini öğrenebilir, oluşturduğunuz kampanyanın sürecini takip edebilir ve nelerin işe yarayıp nelerin yaramadığını analizlerle netleştirebilirsiniz.

Şimdi sizlere ücretsiz olarak e-ticaret sitenizin analizlerine ulaşabileceğiniz servislere nasıl kayıt olabileceğinizden bahsedeceğiz.

ÖNERİ: Online pazarlama faaliyetlerinize katkıda bulunacak diğer ücretsiz araçlar hakkında bilgi almak için E-Ticaret Siteniz için Kullanabileceğiniz Ücretsiz Araçlar blog yazımıza göz atabilirsiniz.



Google Analytics Kaydı Nasıl Yapılır?
Google Analytics sizlere web sitenizin genel performansını söyler ve pazarlama stratejileri oluşturma sürecinizde, hedef kitlenize yönelik net verileri sizlerle paylaşır. Google Analytics hesabı oluşturmak için yapmanız gerekenler:

• Öncelikle Google hesabınız ile https://analytics.google.com/ adresine giriş yapın.
• Ardından ücretsiz kurulum yapın butonuna tıklayın ve hesap adınızı oluşturun.
• ‘Mülk oluşturma adımında’ web sitenizin veya uygulamanızın adını girin. Birden fazla mülk oluşturabileceğiniz için mülk isimlerinizi açıklayıcı bir isimle oluşturursanız karıştırmadan analizlerinizi yapabilirsiniz.
• Universal Analytics mülkü oluşturun adımını aktifleştirin ve yalnızca web sitenizin URL’sini girin. Girdiğiniz URL'nin doğruluğundan emin olun, yanlış girilen URL ile mülk oluşturamazsınız.
• ‘İşletmeniz hakkında’ adımından sektör kategorinizi seçip, iş bilgilerinizi yanıtlayın. Google Analytics'i işletmenizde nasıl kullanmak istediğinize göre ekranda gösterilen seçenekleri işaretleyin.
• Veri Paylaşımı Ayarları bölümünü inceleyin ve hesabınızı oluşturun.

Google Search Console (Webmaster) Kaydı Nasıl Yapılır?

E-ticaret sitenizi optimize etmek ve izlemek için kullanabileceğiniz bir diğer araç da Google Search Console eski adıyla Google Webmaster. Google Search Console ile sitenizin Google Arama trafik verilerini görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca sitenizin Google Arama'da görünme sıklığını, arama sorgularını, arama yapanların ne sıklıkta tıklama yaptıklarını ve daha birçok konudaki verileri analiz edebilirsiniz.

Google Search Console’a kayıt aşamaları için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

• Öncelikle bir Google hesabı ile oturum açın ve Bu linke tıklayın.
• ‘Alan adı veya URL ön eki’ mülk türlerinden biri ile işleminize devam edin.
• Alan adı kısmından alan adınızı veya alt alan adınızı girin.
• Ardından DNS bilgilerinizi girin ve DNS kaydınızı doğrulayın.
• Google tarafında DNS değişikliklerinin geçerli olması biraz zaman aldığından, Search Console, kaydı hemen bulmazsa bir gün bekleyin ve sonra tekrar doğrulamayı deneyin.
• URL ön eki kısmında ise yalnızca URL adresinizi girin.
• Ardından size verilen HTML kodunu bilgisayarınıza indirin.
• Kodu web sitenizin HTML kodları arasına yerleştirin. E-ticaret sitesi hizmetini www.goyomod.com üzerinden alıyorsanız, bu konuda sizlere konusunda uzman çalışanlarımız yardımcı olacaktır.
• Bu şekilde doğrulama işlemini tamamlamış olacaksınız.

Yandex Metrica Kaydı Nasıl Yapılır?

Yandex Metrica ile hedef kitlenizin ihtiyaçlarını, kullanıcı davranışlarını inceleyerek strateji geliştirebilir ve doğru adımlarla kar etmeye başlayabilirsiniz. Yandex Metrica da diğer Google araçları gibi sizlere özel veriler sunar. Örneğin, e-ticaret verilerinizi analiz edebilir, veri trafiğini kontrol edebilirsiniz. Bunların yanı sıra ziyaretçilerinizin siteniz üzerinde hangi butona tıkladıklarından sayfayı nereye kadar kaydırdıklarına, Mouse hareketlerinden hangi tuşa bastıklarına kadar detaylı analizi video şeklinde izleyebilirsiniz. Yandex Metrica’ya kayıt yaptırmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekli.

• Öncelikle bir Yandex hesabınız üzerinden oturum açın. Eğer hesabınız yoksa buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz.
• Ardından https://metrica.yandex.com.tr/add adresi üzerinden Yandex Metrica’yı kurmaya başlayın.
• Sayaç ekleme sayfası üzerinden bir sayaç adı belirleyin ve sitenizin tam adresini yazın.
• Saat dilimini tercih ettiğiniz şekilde seçin.
• Oturum Kaydı, Kaydırma Haritası, Form Analizi seçeneğini aktif konuma getirin.
• Bir diğer adımda Yandex tarafından sizlere verilen kodu kopyalayarak sitenizin header bölümüne ekleyin. E-ticaret sitesi hizmetini www.goyomod.com üzerinden alıyorsanız, bu konuda sizlere konusunda uzman çalışanlarımız yardımcı olacaktır.

Goyomod.com ile e-ticaret yolculuğunuz güvenle başlasın
Goyomod.com 3 dakika gibi çok kısa sürelerde güvenli e-ticaret sitesi hizmetini, uygun fiyat seçenekleriyle müşterileriyle buluşturuyor. Farklı sektörlerin dinamiklerine uygun tema tasarımları ile müşterilerinin e-ticaret sürecine en başından sonuna kadar destek sunmayı bırakmıyor. Goyomod.com’un sunduğu tüm ayrıcalıklardan faydalanmak için www.goyomod.com’u ziyaret etmeyi ve bilgi almak için iletişime geçmeyi ihmal etmeyin.

E-Ticaret Blog Yazıları

İletişim Sayfası Örnekleri
10 Temmuz 2023
İletişim Sayfası Örnekleri

Bir e-ticaret sitesi oluştururken, kullanıcılarınızla iletişim kurabilmeniz hayati önem taşır. İletişim sayfanız, ziyaretçilerinizin size ulaşabilmesi ve sorularını, geri bildirimlerini veya işbirliği tekliflerini iletebilmesi için bir kapıdır.

Facebook Business Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?
02 Temmuz 2023
Facebook Business Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?

Facebook Business Manager, e-ticaret sitesi işletmelerinin Facebook'taki pazarlama ve reklam faaliyetlerini merkezi bir yerden yönetmelerini sağlayan bir araçtır.

E-Ticaret Sitenizi Atağa Kaldıracak Önemli İpuçları!
08 Eylül 2020
E-Ticaret Sitenizi Atağa Kaldıracak Önemli İpuçları!

E-ticaret, firmaların ticari faaliyetlerini internet üzerinden kolaylıkla yapıp büyük kitlelere ulaşabildikleri ideal bir ortamdır.