HEMEN BAŞLA
11 Aralık 2021

E-Ticaret Sitenizde Seo İçerikli Blog Stratejisi

E-Ticaret Sitenizde Seo İçerikli Blog Stratejisi

Bir e-ticaret sitesi mağazası işletiyorsanız iyi optimize edilmiş blog yazıları, arama motoru sıralamanızı yükseltmek ve satışlarda çarpıcı bir artış sağlamanın en iyi yolların başında gelir. Ancak sayısız içerik ve makalelerin arasında rekabet etmek istiyorsanız blog yazınızın ‘blog yazısı’ndan fazlasına ihtiyacı var.

Google algoritması ile ilgili birçok bilimsel araştırma yapıldıktan sonra fazlasıyla önem kazanmaya devam eden SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) teknikleri, bu rekabetin kazananı olmak için göz ardı edinilmemesi gereken kurallardan en önemlisi. Bu sebeple e-ticaret siteniz için yapabileceğiniz en önemli ve büyük yatırım; SEO içerikli blog yazılarına yer vererek, Google üzerinde popülariteliğinizi arttırmak…

SEO teknikleri uygulanmayan bir sitede: kullanıcı yazı içinde kaybolarak, istediği bilgiye ulaşmakta güçlük çekecek. Bu sebeple arayışını başka bir sitede sürdürecek ve sitenizde vakit geçirme süresini düşürerek Google algoritmasında sizi en geri plana atacak, marka kaliteniz değer kaybedecek ve finansal düşüş elde edilecek…(vb.)

Peki etki alanınızı ‘SEO Blog Stratejisi’ ile otoriterliğinizi arttırmak için neler yapmalısınız?

İnternetin en iyi yanlarından biri; insanları bir araya getirme gücüdür. Sadece tüketim amaçlı değil, diğer çevrim içi bireyler ile de bağlantı kurarak aktif ve sâdık topluluk oluşturmaya çalışmalısınız.

-Site hızınızı mutlaka optimize edin! Yavaş açılan bir sitede içerik her ne kadar kusursuz olsa da, hiç kimse hızı yavaş olan bir sayfada keyifli vakit geçiremeyeceğinden, e-ticaret sitenize uğrama sayısını düşürecektir.

- Göz yoran yazı karakterinden kaçınılmalı ve tamamen okuyucu odaklı, empati ve düşünce yapısı ile yaklaşılmalı.

-Hedef kitlenizi belirledikten sonraki aşama: bir nevi ‘küçük haber yayını’nızı çizginizi çarptırmadan katı program dâhilinde sürekliliğini devam ettirmek.

-Düzenli ve aktif blog; Google’ın arama radarının zirvesinde kalmak için mükemmel bir reçetedir. Ayrıca unutulmamalıdır ki Google; yeni, özgün içeriği ödüllendirerek sayfanızı güçlendir ve aramalarda daha yüksek sıralamalar vererek kullanıcıları etkileşime teşvik eder.

-Bloğunuzda kullanacağınız yazı stilini; en açıklayıcı, net, akıcı ve her kesimin aşina olduğu kelimelerden yana tutarak kullanıcıyı yazıya bağlamanız, sitenizi olduğundan çok daha tercih edilebilir kılacaktır.

-Google algoritması için yapabileceğiniz bir farklı teknik ise; bloglarınıza kişilik kazandırmak. Sâdık kitle okuduğu yazıyı benimsemesi sebebi ile sık sık uğrayacağı sayfanız, yazılarını farklı kalemle ele aldığını fark ettiğinde tekrar girmemek sureti ile hızla çıkış sağlayacaktır.

-Blog yazarlığının temellerinden biri; kullanıcıya satış odaklı olmadığınızı ve e-ticaret blog sayfanızın satışa diretmeden samimi olduğunuza ikna etmek.

-SEO kurallardan bir tanesi de baskılamadan, ikna edici ve teşvik edici yazılar oluşturmak. Bilimsel araştırmalara göre dozunda kullanılan emir kipleri, okuyucuda teşvik etkisi bırakarak denileni yapma dürtüsü uyandırıyor.

-Seçeceğiniz ana ve ara başlıklar günlük hayatta sık sorularak, arama motorunda aratılabilecek veya herhangi bir konunun en minimalize edilmiş hâli olarak tercih edilmeli.

-Sayfanızın içeriğini olabildiğince kapsamlı tutarak web varlığınızı genişletmek ve o konuyla alakalı aranılacak herhangi bir soruyu sitenizde rahatça bulabilecek hâle getirmek.

-Ve en önemlisi de gramer kuralları! Sayfa kalitesini belirleyecek en önemli unsur dil kurallarıdır. Bu sebeple hem yazar körlüğünü engellemek, hem de yanlış yazılmış gramer kurallarını düzeltmek için yazınızı en baştan okuyabilirsiniz.

-Uzun uzadıya gerçekleştirilen yazılar ile kullanıcıyı sıkmamak için sıkıcı paragraflardan kaçınılmalı, ara başlıklarla yazınızı bölmeli ve görsel/grafiklerle desteklemelisiniz. Bu şekilde kullanıcının dikkatini dağıtmayarak keyifli bir okuma serüveni gerçekleştirebilirsiniz.

-Sıklıkla yapacağınız rakip analizi: sizi geri planda kalmaktan kurtararak hangi seviyede olduğunuzu göstermeye yarayacaktır.

- Blog yazılarınızı daha sonrasında pazarlayacağınız ürün veya kategoriye yönlendirerek en mükemmel şekilde online mağazanızı canlandırabilirsiniz.

-Paylaştığınız blog yazınızı aktif olduğunuz sosyal medya dinamiklerinde paylaşabilir ve blog kısmında aktif olduğunuzu duyurarak hedef kitlenizi bir araya getirebilirsiniz.

Tüm bu SEO kurallarına uyarak üreteceğiniz yazılarınız ile beraber blog stratejinizi en etkili şekilde yönetebilirken, popülaritenizi artışa geçirmeyi sağlayabilirsiniz.

Pınar ALÇİÇEK
Goyomod İçerik Editörü

E-Ticaret Blog Yazıları

Facebook'ta Satış Yapmak
30 Temmuz 2023
Facebook'ta Satış Yapmak

Facebook, bir e-ticaret sitesi için potansiyel müşterilere ulaşmak ve satışları artırmak için güçlü bir platformdur.

E-Ticaret Sitesinin Hızı Satışları Etkiliyor mu?
03 Temmuz 2023
E-Ticaret Sitesinin Hızı Satışları Etkiliyor mu?

E-ticaret, günümüzde işletmeler için büyük bir fırsat sunmaktadır. Ancak, başarılı bir e-ticaret sitesi için sadece ürün çeşitliliği ve etkileyici bir tasarım yeterli değildir.

Bakliyat Ürünleri E-Ticaret Sitesi Açmak
04 Temmuz 2023
Bakliyat Ürünleri E-Ticaret Sitesi Açmak

Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte e-ticaret sektörü de hızla büyümektedir. İnsanlar artık alışverişlerini kolaylıkla online platformlardan gerçekleştirebilmekte ve çeşitli ürünlere rahatlıkla ulaşabilmektedir.