HEMEN BAŞLA
08 Eylül 2020

E-Ticaret Sitenizi Atağa Kaldıracak Önemli İpuçları!

E-Ticaret Sitenizi Atağa Kaldıracak Önemli İpuçları!

E-Ticaret Sitenizi Atağa Kaldıracak Önemli İpuçları!

E-ticaret, firmaların ticari faaliyetlerini internet üzerinden kolaylıkla yapıp büyük kitlelere ulaşabildikleri ideal bir ortamdır.

Hem tüketiciler hem de satıcılar için kolaylık sağlayan e-ticaret siteleri, özellikle de pandemi döneminde ihtiyaçların giderilmesi noktasında önemli bir konuma yerleşti. Nedeni de çok basit: e-ticaret 7/24 ulaşılabilir bir ortam ve tüm seçeneklerin tek çerçevede görülebildiği zengin içeriklerle dolu olması. Aynı zamanda satıcıların tüketicilerle kurduğu doğru ve kolay bir iletişim atmosferi de diyebiliriz…

Siz de e-ticaret siteniz üzerinden daha fazla kazanmak istiyor ve atağa kalkmak için neler yapılabilir merak ediyorsanız anlatalım:

Blog sayfası oluşturun ve hedef kitlenizin hoşuna gidecek içerikler yazın.

E-ticaret siteniz üzerinden sektörünüzü ve hedef kitlenizi ilgilendirecek blog içerikleri oluşturmanız, özellikle arama motoru optimizasyonu (SEO) için önemli bir kriter. Özgün içeriklerle hazırladığınız blog yazıları düzenli ve doğru sistemle kurgulandığında, arama motoru sonuçlarında sitenizi üst sıralarda göstererek site trafiğinin ve görünürlüğünün artmasını sağlar. Blog yazılarındaki önemli nokta da oluşturacağınız anahtar kelimeler ile SEO kurallarına uygun metin yazılmasıdır. Bu konuda profesyonel destek alarak, hem sektörel gelişmeleri hedef kitlenizle paylaşmış hem de site trafiğinize katkı sağlamış olursunuz.

Sosyal medya kanallarınızda aktif olun!

Dijital dünyanın gücü karşı konamaz biçimde yükseliyor. Bu yüzden e-ticaret sitenizi daha geniş kitlelere duyurmak için ihtiyacınız olan kaynaklardan biri de sosyal medya kanalları… Facebook, Instagram ve Twitter başta olmak üzere Youtube ve Linkedin’de de mutlaka varlığınızı hissettirmelisiniz. Tüm sosyal medya kanallarının da kendi içinde hedef kitlesi olduğundan, sektörünüzü baz alarak hangi kanalda daha aktif olacağınızı bir uzman yardımıyla belirleyebilirsiniz.

Özellikle yeni ürünlerinizi, diğer markalardan farkınızı, samimiyetinizi ve müşteri memnuniyet hamlelerinizi sosyal medya hesaplarınız üzerinden gösterebilirsiniz. Bunu yaparken farklı olmak ve hedef kitlenizi iyi tanımak büyük önem taşıyor. Rakiplerinizin de sizinle benzer şeyler yapmayı düşünebileceğini unutmadan, farklı, yaratıcı ve özgün düşünmeniz sizi üst sıralara taşıyacaktır.

Ulaşılabilir olun ve canlı destek hattı oluşturun!

Tüketiciyle bağlılık kurmanın önemi hemen hemen her noktada bahsettiğimiz bir detay. Peki bu bağlılık nasıl olur? Mesela; müşterilerinizin size ihtiyaç duyduğu her anda ulaşılabilir olmanız bunlardan biri.

Müşterileriniz e-ticaret siteniz üzerinde gezinirken, alışveriş öncesinde veya sonrasında netleştirmek istediği bazı konular olabilir. Bu noktada müşterinizin sorununu ne kadar hızlı çözerseniz, müşterinizin sizinle devam etmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın müşteri iletişim kurabildiği yerde güvende ve rahat hisseder.

E-bülten hazırlayarak müşterilerinizi yeniliklerinizden haberdar edin!

Sektörünüz ne olursa olsun müşteriye anlatacağınız şeyler mutlaka vardır. Sizinle iletişime geçmiş ve KVKK kuralları çerçevesinde mail bilgilerine ulaştığınız müşterilerinize haftalık e-bülten gönderebilirsiniz. Bu yeni bir ürün olabilir, sektörünüzü ilgilendiren gelişmeler olabilir, bir büyüme haberi olabilir ya da indirim kampanyası olabilir. Dikkat etmeniz gereken şey açıklayıcı ve net olmanız. Aynı zamanda gönderim sıklığını da azami ölçüde tutmalısınız. Gönderdiğiniz bilgilerin faydalı olduğunu düşünseniz de her gün sizin adınızla gelen bir maile maruz kalan müşteri, kısa zaman sonra sıkılacak ve mail gönderim listesinden çıkacaktır.

Daha büyük kitlelere sesinizi duyurmak için reklam verin

Hedef kitlenizi belirledikten sonra direkt onlarla iletişim kurmak, kendinizi ve ürünlerinizi onlara tanıtmak için reklam vermeyi deneyin. Dijital kanallar üzerinden reklam vermenin en güzel yanı, ölçülebilir olması. Reklamlarınızla kimler ilgilenmiş, reklamınız aracılığıyla kimler e-ticaret sitenizi ziyaret etmiş ve kaç dakika kalmış gibi spesifik bilgilere ulaşabilirsiniz. Oluşturduğunuz kampanyayı ya da sizin için önemli olan bir gelişmeyi direkt hedef kitlenizin önüne çıkartarak hedeflediğiniz amaç için maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

Müşterilerinizle bağ kuracağınız kampanyalar düzenleyin.

Müşterilerinize ürünlerinizi tanıtmak, bağ kurmak ve e-ticaret sitenizin daha bilinir olmasını sağlamak için ilgi çekici kampanyalar düzenleyin.

E-ticaret sitesi açmak isteyenler için hazırladığımız özel web yazılım uygulaması goyomod.com üzerinden, kolaylıkla tema seçip kendi sitenizi kurabileceğiniz gibi, kendi kampanyanızı da hazırlayabiliyorsunuz.

Nasıl kampanya oluşturulur?

Goyomod.com üzerinden e-ticaret sitenizin kurulumunu tamamladıktan sonra, yönetim panelinizde görebileceğiniz “% indirim kuponları” kategorisine tıklayarak kampanyanızı oluşturmaya başlayın.

Öncelikle ‘kupon başlığı’ alanına dikkat çekici kampanya başlığınızı girin.

Örneğin: %50 yaz indirimi!

‘Kupon açıklaması’ alanına da müşterilerinizin bilmesi gereken detayları girin.

Örneğin: “Tüm alışverişlerde geçerli” ya da “yeni sezon ürünler hariç” gibi.

E-Ticaret Blog Yazıları

E-Ticaret Siteniz için Kullanabileceğiniz Ücretsiz Araçlar
13 Eylül 2020
E-Ticaret Siteniz için Kullanabileceğiniz Ücretsiz Araçlar

E-ticaret sitenizi kurduktan sonra onu geliştirmek ve büyütmek en büyük hedeflerinizden biri olabilir. Bu yönde doğru adımlar atabilmeniz için doğru strateji geliştirmeniz gerekir.

E-Ticaret Nedir?
21 Haziran 2023
E-Ticaret Nedir?

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, ticaretin de şekli ve doğası değişmiştir. Bu blog yazımızda, e-ticaretin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve ticaret dünyasına getirdiği faydaları ele aldık.

Yeniden Pazarlama Nedir?
10 Ocak 2022
Yeniden Pazarlama Nedir?

Girdiğiniz sitelerde çıkan reklamların daha önce arattığınız veya girdiğiniz sitelere ait olduğunu görmüşsünüzdür. Bir e-ticaret sitesini ziyaret ettikten sonra tekrar başka bir sitede karşınıza çıkan bannerlarına yeniden pazarlama denir.