HEMEN BAŞLA
03 Ocak 2021

E-Ticaret Pazarlaması

E-Ticaret Pazarlaması

E-Ticaret Pazarlaması Hakkında Her Şey

İnternette daha fazla zaman geçirmeye başladığımızdan beri; dijital olanaklar, işletmelerin tüketiciye sunduğu dijital yenilikler, alışveriş alışkanlıkları ve daha birçok şey gelişmeye ve artış göstermeye devam ediyor. Dijital dünyanın sunduğu fırsatlara uzak kalmak istemeyenler ise yeni girişimlere başlıyor ya da var olanı güncelleştirip, dijitale ayak uyduruyor.

Bu yüzden de özellikle e-ticaret üzerinden satış yapanlar için internetin sunduğu fırsatları yakalamak büyük önem taşıyor. Öncelikle Google, Yandex gibi büyük arama motorlarında yerel girişinizi oluşturmalı ve insanların marka adınızı yazdıklarında size ait bilgilere kolaylıkla ulaşabilmesini sağlayabilirsiniz. Devamında ücretli veya ücretsiz olarak hedef kitlenize ulaşabileceğiniz yollara başvurabilirsiniz.

“Ama nasıl?” dediğinizi duyar gibiyiz. O zaman başlıklar halinde neler yapabileceğinizi anlatalım...

Sosyal Medya Kullanımı
Dijital platformlarda yer almak hem hedef kitlenizi belirlemek hem de onlara ulaşabilmek için biçilmiş kaftan! Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Pinterest ve Linkedin gibi sosyal medya platformlarında yer edinmek, hedef kitlenizle her kanaldan iletişimde kalmanız demek. Tabii bu, hizmet verdiğiniz sektörün dinamiklerine göre belirlenmeli. Ürünlerinizin şık görsel koleksiyonu varsa Pinterest’te var olabilirsiniz. Ya da video içeriği üretmiyorsanız Youtube’da aktif olmanıza gerek yok gibi.

Çoğu marka yoğun olarak Facebook ve Instagram üzerinden müşterileriyle iletişime geçiyor ve marka tanıtımını bu platformlar üzerinden gerçekleştiriyor. Youtube üzerinden de tanıtım filmleri veya ürün incelemesi videoları sıklıkla yer alıyor.

Sosyal Medya Reklamları
Online hedeflerinizi belirledikten sonra, düzenli aralıklarla size uygun sosyal medya platformları üzerinden paylaşım yapabilirsiniz. Ürün görsellerinizi ve bu görsellerin detaylı bilgilerini, yazdığınız içerik ile paylaşabilirsiniz. Bu paylaşımlar kitlenizi e-ticaret sitenize yönlendirmeniz ve satış grafiğinizi yükseltmeniz için güzel bir adım olabilir. Dilerseniz sadece ürünlerinizle ilgili değil, sektörünüzle alakalı güncel gelişmeleri veya özel gün kutlama mesajları ile çeşitlendirebilirsiniz.
Bir ürününüzü ön plana çıkartmak için veya daha fazla kitlelere ulaşmak için reklam vermeyi deneyebilirsiniz. İşletme hesabınız üzerinden hedef kitlenizin yaş aralığı, cinsiyet ve konum bilgisi gibi detaylarına ulaşıp, sektörünüzü ilgilendiren anahtar kelimeleri de belirleyip reklam verebilirsiniz. Bu konuda uzman görüşü almanız daha iyi sonuçlar almanız için faydalı olacaktır.

Google Reklam Kullanımı
Sunduğunuz ürün veya hizmeti kullanıcılara dijital reklamcılık ile duyurabilirsiniz. Dijital reklamcılık, hedef kitlenizle nokta atışı ile buluşabilmeniz için olanak sağlar. Mesela, arama ağı reklamcılığı ile kullanıcılara şu şekilde ulaşabilirsiniz: Bir “saç bakım ürünleri” satan e-ticaret sitesi için reklam verdiyseniz “saç bakım ürünleri” araması yapan kullanıcılara reklamınızı gösterebilir ve direkt satışa dönüş sonuçlar elde edebilirsiniz. Çünkü bu aramayı yapan her kullanıcı sizin de potansiyel bir müşteriniz olabilir.
İnternette yapabildiklerimizin sınırı yok demiştik. Haber okumak, bir konu hakkında araştırma yapmak, hava durumuna bakmak gibi seçenekler kullanıcıların sizleri görebilmesi için görüntülü reklam alanları. Görüntülü reklamlar internette her yerde gösterilir ve sizin kendinizi tanıtabilmeniz için harika bir yol olabilir.

E-Mailing Pazarlaması
Müşterilerinizle iletişim halinde olduktan sonra, markanızla ilgili gelişmeleri, yeni ürün haberlerini ve diğer sektörel gelişmeleri e-mailing yöntemi ile hedef kitlenize ulaştırabilirsiniz. E-ticaret sitenize üye olan ve gelişmelerden haberdar olmak isteyen müşterilerinizi, Goyomod.com’un tüm temalarında yer alan “e-bülten listesi oluştur” adımı ile belirleyebilirsiniz. Belirlediğiniz listeye, ayda 2 kez e-bülten ileterek markanızla ilgili haberleri duyurabilirsiniz. Ayda 2 kez tavsiye edilen bir gönderim takvimidir. Ancak siz kampanya durumunuza göre veya özel günlerde iletmek istediğiniz mesajlara göre yeniden belirleyebilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Çalışmaları
Markanızı ücretsiz olarak arama sonuçlarında tanıtmanıza yardımcı olan yöntem Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)’dur. Kullanıcıların arama motoruna yazdıkları her kelime, aslında onların tam olarak ne aradıklarını gösterir. Kullanıcıların aradıkları kelime öbeği ile ilgili bir hizmet sunuyorsanız da arama sonuçlarında yer alırsınız. Bu arama sonuçlarında daha fazla ön planda olmak için de sektörünüzle ilgili anahtar kelimeleri belirlemelisiniz. İşletmenizle en alakalı kelimeler sizin anahtar kelimelerinizdir. Anahtar kelimelerinizle ilgili yeni içerikler ve bilgiler üretip yayınlayarak kullanıcılara diğer markalara oranla daha fazla görünürsünüz. Bu yüzden e-ticaret sitenizin blog alanına düzenli olarak anahtar kelimelerinizin yer aldığı içerikler eklemelisiniz.
Örnek blog sayfası için tıklayın.

Özel Günler için İndirimli Ürün Pazarlaması
E-ticaret sitesi üzerinden satış yaptığınızda müşterilerinizin ilgisini canlı tutmak ve yeni müşteriler edinmek için kampanyalar düzenlemek oldukça önemlidir. Bayram öncesi kampanyalar, sezon sonu indirimleri veya muhteşem cuma gibi konseptli indirimler satışınızı artırmanız için tercih edebileceğiniz satış stratejilerindendir. Goyomod.com’un bu konuda özenle hazırladığı yazılım üzerinde de kolaylıkla indirim kampanyaları oluşturabilirsiniz.
Bu konuda detaylı bilgi almak için: https://goyomod.com/ozellikler/indirim-kuponlari

E-Ticaret Blog Yazıları

Fiziksel Mağazanız İçin E-Ticaret Sitesi Açmanın Tam Zamanı
17 Haziran 2023
Fiziksel Mağazanız İçin E-Ticaret Sitesi Açmanın Tam Zamanı

Fiziksel mağazanız için e-ticaret sitesi açmanın tam zamanı olduğunu gösteren bazı önemli nedenleri sizler için derledik.

Rakibinizin E-Ticaret Sitesini Analiz Etmenin Yolu
01 Kasım 2023
Rakibinizin E-Ticaret Sitesini Analiz Etmenin Yolu

Analiz süreci sürekli bir öğrenme ve uygulama sürecidir; rakiplerinizi düzenli olarak gözlemleyerek pazardaki değişikliklere hızla adapte olun.

E-Ticaret Sitesi Paketleri
17 Haziran 2023
E-Ticaret Sitesi Paketleri

E-ticaret sektörü, çevrimiçi satış yapmak isteyen işletmeler için büyük bir potansiyel sunuyor. Ancak, bir e-ticaret işletmesi başlatmak ve yönetmek birçok teknik detay gerektirebilir.