HEMEN BAŞLA
14 Ağustos 2022

E-Ticaret Firmaları İçin E-Fatura Zorunluluğu

E-Ticaret Firmaları İçin E-Fatura Zorunluluğu

E-ticaret yapmaya yeni başlayan kişilerin en sık gerçekleştirdikleri süreç fatura kesme ve gönderme sürecidir. Yapılan bu işlemler ne kadar düzenli ve sistemli olursa e-ticaret yapanlar için sitelerine ayıracakları süre de bir o kadar fazla olur. Bu yüzden sistemli olmak önemlidir. E-ticaret yapan firmalar için fatura yazdırma ve gönderimi diğer işletmelere kıyasla daha sistematik olmalıdır. Söz konusu süreçte alınan siparişler doğrultusunda müşteri bilgileri tanımlanır, fatura şablonu hazırlanır ve eldeki matbu faturalara yazdırılmaya başlanır. Hazırlanan faturanın pakete iliştirilerek kargolanması ve doğru adrese gönderilmesi gerekir. Faturanın doğru adrese ulaşmaması durumunda işlem yenilenir; tekrar adres bilgileri girilir, fatura kesilir ve tekrar gönderilir.

E-fatura size, fatura yazdırma, onaylatma, kargolama derdi olmaksızın faturanızı elektronik olarak müşterinize ulaştırabildiğiniz bir sistemdir. E-fatura oldukça kolay bir sistemdir. Müşteriniz e-fatura mükellefi olsun olmasın, e-posta adreslerine faturalarınızı anında ulaştırabilirsiniz. E-fatura sistemi ile,

• E-fatura ile fatura başına maliyetinizi düşürebilirsiniz.
• Muhasebecinizle resmi evraklarınızı daha rahat paylaşabilirsiniz.
• Daha az kâğıt kullanacağınız için yeşili korursunuz.
• Hızlı ve pratiktir.
• Her sipariş için kestiğiniz faturayı 2-3 nüsha basıp, müşteriye, muhasebeciye gönderme, yıllarca koruyarak saklama gibi derdiniz kalmaz.
• Daha az kâğıt kullanılacağı için hem çevre dostudur hem de tasarrufludur.
• Muhasebeciniz ile resmi evraklarınızı daha rahat paylaşabilirsiniz.
• İptali ve iadesi kolay ve sorunsuzdur.
• Otomatik olarak arşivlenir.

Eğer 2020 ve 2021 yılında brüt satış hasılatınız 4 milyon TL üzeri ise e-fatura sistemine geçiş zorunluluğunuz olduğunu unutmayın!

E-Ticaret Blog Yazıları

E-Ticaret Sitenizin Trafiğini Artırmanın Yolları
08 Şubat 2022
E-Ticaret Sitenizin Trafiğini Artırmanın Yolları

E-ticaret sitenizin her gün daha geniş kitlelere ulaşmasını istiyorsanız site trafiğini artırmanız gerekmektedir. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?

E-Ticaret Danışmanlığı
25 Haziran 2023
E-Ticaret Danışmanlığı

Günümüzde işletmeler için çevrimiçi varlık büyük bir önem taşımaktadır. E-ticaret, işletmelere küresel pazarlara erişim, müşteri tabanını genişletme ve satışları artırma fırsatı sunar.

Sanal Pos Nedir? Nasıl Kullanılır?
21 Mayıs 2022
Sanal Pos Nedir? Nasıl Kullanılır?

Nasıl ki mağaza alışverişlerinde, kredi kartı ya da banka kartı ile yaptığımız ödemelerde POS kullanıyorsak e-ticaret sitesi alışverişlerinde de kart kullanmamız gerekebiliyor