HEMEN BAŞLA
08 Şubat 2022

E-Ticaret Siteniz İçin Fotoğraf Çekimi

E-Ticaret Siteniz İçin Fotoğraf Çekimi

E-ticaret sektöründe “mağaza vitrini” olarak adlandırılan ürün fotoğrafları; marka kalitesinin müşteriye yansımasına en iyi şekilde öncülük ederek, önemli bir hizmete ortaklık etmiş olur. Müşterilerin göz zevkine ve aradığı hizmeti en iyi şekilde sunabilecek kaliteli fotoğraflar, satış oranında artış gösterebileceği gibi aksi bir durumda ters tepki ile karşılaşmanızı da mümkün kılar. İlk izlenim sürecini de şekillendiren görseller, profesyonel iş hayatına başarılı şekilde giriş yapmanıza olanak tanır ve rakiplerinizle eş değer bir rekabet ortamı sunar. Dünya standartları bazında çekilmesi ve güncel gelişmelerden geri kalmadan servise aktarılan fotoğraflar; dijital markanızı globalleştirmeye de yardımcı olur.

Ürün fotoğraflarını oluşturma sürecinde profesyonel destek (Özel fotoğrafçı, fotoğraf stüdyoları Vb…) alabileceğiniz gibi, bazı fotoğraf ekipmanları ile de bireysel çekimler gerçekleştirmeniz de olası bir durum. Bu çekim sürecinizde edinilmesi gereken ekipmanlar aşağıdaki gibidir.

• Kamera: çekilen görsellerin görüntü kalitesini düşürmemesi açısından, tercihinizin megapikseli yüksek kameralardan olması önemli bir ana maddedir.

• Işık; fotoğraf kalitesinde en büyük rol oynayan desteklerden biridir. Ürün üzerindeki gölgelerden kurtulmanıza ve ayrıntıları daha net görülmesine imkân tanıyan ışık, 2-3 farklı açıdan doğru ayar ile yansıtılması ile görsellerin daha sağlıklı olmasını sağlar.

• Tripod; çekilen fotoğrafların birbirinden bağımsız açılarda olmaması, bulanık ve net olmayan görsellerin önüne geçilmesi için çekimlerde mutlaka destek almanız gereken ekipmanlardan biridir.

• Arka plan; görsel tamamlayıcısı olarak ihtiyacınız olacak malzemelerden biridir. Duvar veya estetik duracak herhangi bir materyal de bu aşamada iş göreceği için alternatif çözümlerden yararlanabilirsiniz.

• Fotoğraf düzenleme aracı; görselin tamamlayıcı olması ile beraberinde estetik görünüm de kazandırması için fotoğraflara uygulanan bitirici son işlemdir. Erişimi kolay yazılım araçları ile renk ayarlarının düzenlenmesinden, istenmeyen kusurları (Toz, kir, leke, yansıma) gizlemeye kadar işinize yarayacak bu araçlar, çekim kalitesini şüphesiz arttıracak aşamalardan biridir.

Tüm bu ekipman desteğini tamamladıktan sonra ise çekim esnasında dikkat edilmesi gereken bazı maddeler ise şu şekildedir;

• Fotoğraf açısı; görsel sunumun önemli olduğu kadar, satışa sunulacak ürünün tüm ayrıntılarını içeren açılardan çekilmesi, iade oranlarını düşürmek ve satışı arttırmak için fazlasıyla önemlidir.

• Ürün rengi: çekim veya stüdyo ışığı dolayısı ile değişmesi yüksek ihtimal olduğu için, müşteri şikâyetine de maruz kalmanıza sebep olabilir. Bu durumun önüne geçmek için çekim anında görseli kontrol edebilir, eğer çekimden sonra fark edildiyse düzenleme araçlarından renk ile oynanıp orijinale yakın hâle getirilebilir veya ürün açıklama kısmında uyarı niteliğinde rengin değişkenlik gösterebileceğini, asıl rengin ne olduğuna dair bilgilendirme gerçekleştirebilirsiniz.

• Fotoğraf sayısı; müşterinin inceleyip net karar verebilmesi için sunulan her kare, sağlıklı satış oranı için kullanılabilecek doğru bir fırsattır. Az olarak sunulan görsel, müşteri açısından güvensizlik hissi uyandıracağından, her ürün başına yüklenebilecek kare sayısı 5-8 oranında olmalıdır.

• Manken; satışını üstleneceğiniz ürün eğer giyilebilir veya aksesuar niteliğini taşıyorsa, müşterilerin ürün duruşunu ayrıntılı görebilmesi için mutlaka sunulması gerekilen hizmetlerdendir. Son teknoloji dâhilinde dijital pazarlamaya giriş yapan hayalet manken veya 360 derece fotoğraf tekniğinden yararlanmanız, markanıza hatırı sayılır bir yükseliş kazandıracaktır.

E-Ticaret Blog Yazıları

Dijital Medya Planlaması Nedir?
02 Temmuz 2023
Dijital Medya Planlaması Nedir?

Bu blog yazımızda, e-ticaret sitesi için dijital medya planlamanın ne olduğunu, önemini ve başarılı bir strateji oluşturmak için dikkat edilmesi gereken noktaları ele aldık.

Fiziksel Mağaza ve E-Ticaret Sitesi Arasındaki Farklar
25 Eylül 2020
Fiziksel Mağaza ve E-Ticaret Sitesi Arasındaki Farklar

Her şeyin dijitalleştiği bu dönemde, zaman en büyük nimetlerden biri haline geliyor ve artık insanlar zamanı verimli kullanma konusunda çok akıllıca hareket etmenin yollarını arıyor. Bu yollardan biri de e-ticaret.

Ürünlerinizde Viva Magenta Etkisi
03 Aralık 2022
Ürünlerinizde Viva Magenta Etkisi

Dünyada renk otoritesi olarak kabul edilen Pantone Renk Enstitüsü, herkesin merakla beklediği 2023 yılı rengini açıkladı.