HEMEN BAŞLA
05 Ağustos 2020

Twitter’a Nasıl Reklam Verilir?

Twitter’a Nasıl Reklam Verilir?

Twitter Ads (ads.twitter.com) adresine giderek kredi kart bilgilerinizi girip reklam hesabınızı açın ve “Kampanyalarıma devam et” tuşuna basarak kampanya ekranına erişin. Eğer Türkçe arayüz göremezseniz Google Chrome tarayıcısının çeviri özelliğini kullanarak arayüzü Türkçe’ye çevirebilirsiniz. Öncelikle “Kampanya Oluşturun” tuşunu tıklayın. Kampanya hedefi olarak “Web Sitesi Tıklamaları” seçeneğini tıklayın. Her sayfadan sonra ileri tuşuna basmayı unutmayın.

Bir sonraki aşamada “Reklam Grubu Kurulumu” karşınıza çıkacak. Reklam grubu adı belirleyin. Belirlediğiniz tarihi girin. Bütçenizi tekrar yazın. Teklif türünü otomatik ayarlı şekilde bırakın.

Eğer özel olarak “mevcut müşterilerim” tarzında hedeflemek istediğiniz bir kitle varsa, üst menüdeki Araçlar -> Hedef Kitle Yöneticisi bağlantısını kullanarak yeni bir Hedef Kitle tanımlayabilirsiniz. Sonrasında kaldığımız yerdeki formda “Kişiselleştirilmiş ve esnek hedef kitleler” kısmında bu hedef kitleyi seçebilirsiniz. İlk aşamada bu kısmı boş geçmek en iyisi.

Daha sonra cinsiyet, yaş, mekan, dil gibi özelliklerle ilgili bilgileri giriniz. Cinsiyet olarak ayrı ayrı seçim yapabilir ya da herhangi bir cinsiyet butonuyla iki cinsiyeti birden seçebilirsiniz. Yaş aralığı olarak her yaştan seçebilir ya da yaş aralığı butonunu tıklayarak istediğiniz herhangi bir yaş aralığını girebilirsiniz. Ayrıca konuşulan dil, bulunan konum, işletim sistemi gibi hedeflemeler de yapabilirsiniz.

Ardından hedef kitleyi ilgi alanına göre sınırlayabilirsiniz. Örneğin “yurt dışı” araması yapıp popüler bazı hesapların takipçilerini ya da ilgi alanı yurt dışı seyahat olan kişileri hedeflemek mümkün. Daha önce tweetlerinizi gören kişileri ikna etmek için de seçenekler mevcut.

Bir sonraki adımda “Kampanya Öğeleri” belirlemeniz gerekli. Mevcut tweetlerinizden bir tanesini seçebilir (Tweet), ya da bir resim ve sitenizin bağlantısından oluşan özel bir reklam (Görsel kampanya öğesi) oluşturabilirsiniz.

Reklam Yerleştirme kısmında reklamınızın hangi kanallarda yayınlanmasını istediğinizi belirtebilirsiniz. “Reklam Kategorileri” kısmında seçeceğiniz konular, reklamınızın bu konularla ilgili sitelerde yayınlanmasına fırsat tanıyacaktır. Web Sitesi Alanı kısmı için ise sitenizin www olmadan adresini yazmalısınız.

Bir sonraki sayfada “Kampanya ayrıntıları”nı gözden geçirebilir, “Kampanyayı başlat” tuşuna basarak kampanyanızı başlatabilirsiniz.


E-Ticaret Blog Yazıları

E-Ticarette En Kârlı İş Fikirleri
17 Ağustos 2023
E-Ticarette En Kârlı İş Fikirleri

Eğer dijital dünyada parlayan fırsatları arıyorsanız, işte 2023 e-ticarette en kârlı iş fikirleri.

Fiziksel Mağaza ve E-Ticaret Sitesi Arasındaki Farklar
25 Eylül 2020
Fiziksel Mağaza ve E-Ticaret Sitesi Arasındaki Farklar

Her şeyin dijitalleştiği bu dönemde, zaman en büyük nimetlerden biri haline geliyor ve artık insanlar zamanı verimli kullanma konusunda çok akıllıca hareket etmenin yollarını arıyor. Bu yollardan biri de e-ticaret.

Backlink nedir?
02 Temmuz 2023
Backlink nedir?

Backlinkler, bir web sitesinin arama motorları tarafından değerlendirilmesinde önemli bir faktördür ve SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) stratejilerinin önemli bir parçasını oluşturur.