HEMEN BAŞLA
11 Temmuz 2022

Sosyal Medyanın E-Ticaret Satışlarına Etkisi

Sosyal Medyanın E-Ticaret Satışlarına Etkisi

Sosyal medya günlük hayatımızın tamamında yer alan yeni nesil kitle iletişim aracımız. Sosyal medyada gezinirken onlarca şeye denk geliyoruz: yemek tarifleri, kıyafetler, yeni mekanlar, aksesuarlar ve nicesi. Yaşam tarzını merakla takip ettiğimiz influencerlar aracılığıyla her gün onlarca yeni ürün görüyoruz. Böylelikle sosyal medya e-ticaret markalarına birçok şey sunuyor: marka bilinirliğini artırma, yeni kitlelere ulaşma, iletişim kurma, kampanyaları duyurma.

Sosyal medyanın faydaları saymakla bitmez, e-ticaret yapan her markanın güçlü bir sosyal medya stratejisi olmalıdır. Sosyal medyası güçlü olan markaların satışları, web site ziyaretleri, ürün deneyim yorumları da artar.

Aktif olarak sosyal medyayı kullanan birçok firma hem kullanıcı üzerinde olumlu etki yaratmış hem de marka bilinirliliğini artırmıştır. Çünkü kullanıcılara mesaj veren birçok reklam hafızada iyi bir yer edinmiştir. Sosyal medyanın e-ticaret sitesi üzerinde aslında temel olarak iki büyük faydası vardır. Bunlardan ilki pazarlama maliyetlerini azaltmasıdır; ürün ve hizmet bilgileri tüketiciler arasında kolaylıkla paylaşılır bu sayede viral pazarlama olarak adlandırılan ağızdan ağıza pazarlamada artış sağlanır. Sonuç olarak tanıtım masraflarını düşürmüş olursunuz. Özellikle sosyal medya kullanımının çok yüksek olduğu günümüzde e-ticaret pazarları daha büyük bir gelişme göstermektedir. İkinci temel fayda ise hedef kitleye kolay erişimi sağlamasıdır. Sosyal Medyayı aktif olarak kullanan e-ticaret firmaları ürün içeriklerine yoğunlaşarak paylaşım ve etkileşimlerini artırmaktadır.

Türkiye’de sosyal medya kullanımında en başta Facebook olmak üzere Twitter, Instagram, TikTok ve Pinterest gibi sosyal ağlar ön planda yer almaktadır. Sosyal medyanın viral pazarlama özelliğinden yararlanan e-ticaret firmaları düşük pazarlama yatırımlarıyla geniş kitlelere kısa sürede ulaşmayı başarır. Bu nedenle e-ticareti sosyal medya ile entegreli kullanan firmalar arasında yerinizi almalısınız.

Sosyal medyanın e-ticaret markalarına faydaları;
• Hızlı ve kolay iletişim
• Müşteri desteği sunma
• Organik görüntülenmenin ve site trafiğinin artması
• Müşterilerden geri bildirim alma kolaylığı
• Marka ve ürün bilinirliğini artırma
• Yeni kitlelere ulaşma

Etkili sosyal medya pazarlaması nasıl yapılır?
Sosyal medya pazarlamanız için ilk başta bütçe ayırmadan kendiniz her şeyi yapsanız da sonrasında uzman bir ekibe ihtiyacınız olacaktır. Ekibinizde, içerik editörü, grafik tasarımcı, müşterileriniz ile iletişime geçebilecek destek uzmanı olmalıdır.

Ekibinizle birlikte gündemi takip ederek, viral olan olayları ürünlerinize uygulamalısınız. Viral olan olayların uygulamaları da epey yankı getirmektedir.

İçerik planınız düzenli olmalıdır. Bir hafta 3 içerik paylaşıp öteki hafta hiç içerik paylaşmayan hesaplar algoritmada yerini alamazlar.

Müşteri memnuniyetine önem vermeli, sorularına olabildiğince hızlıca dönüş yapmalısınız.

Ürünlerinizin detaylarını gösteren videolar ve fotoğraflar paylaşmalısınız.

Rakiplerinizi analiz ederek sosyal medya pazarlama planınızı oluşturmalısınız.

İnsanların günlük akışında gözükmek istiyorsanız bir an önce sosyal medyanızı güçlendirmelisiniz!

E-Ticaret Blog Yazıları

Kötü E-Ticaret Siteleri İyi Fikirleri Nasıl Engeller?
29 Ekim 2023
Kötü E-Ticaret Siteleri İyi Fikirleri Nasıl Engeller?

Kötü bir e-ticaret sitesi, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebilir ve potansiyel müşterilerin sitenizi terk etmelerine yol açabilir. Unutmayın, ilk izlenim her şeydir.

Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?
27 Ağustos 2023
Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Goyomod işletmelerin kolayca ve ücretsiz olarak kendi e-ticaret sitelerini oluşturmasına olanak tanır.

UI Kullanıcı Arayüzü Nedir?
04 Ekim 2020
UI Kullanıcı Arayüzü Nedir?

UI yani User Interface, kullanıcı arayüzü demektir. Hemen hemen her gün kullandığımız birçok ürün bizler için bir UI örneği aslında.