HEMEN BAŞLA
01 Aralık 2022

Sosyal Medya İçin Gerekli 4 Ücretsiz Uygulama

Sosyal Medya İçin Gerekli 4 Ücretsiz Uygulama

Günümüzde sosyal medya kullanan tekil kişi sayısı oldukça fazla. Sosyal medya ile birlikte girişimci olan ve olmak isteyenlerin sayısı da artıyor. E ticaret sitesi kurduktan sonra işletmeyi sosyal medya ile desteklemek bu noktada çok önemli. Peki sosyal medya için gerekli olan uygulamalar hangileri? Gelin birlikte ücretsiz dört uygulamayı birlikte detaylı bir şekilde inceleyelim.

Bu uygulamalar, hem Instagram hem de e-ticaret sitesinde daha kaliteli görseller yüklemenize yardımcı olacak. Kullanımı oldukça basit olan uygulamaları bir profesyonel ekibe ihtiyaç duymadan kendi kendinize keyifle görsel düzenleyebilir, eğlenceli videolar yapabilirsiniz.

1- Canva
Canva uygulaması; içerisinde farklı tasarımların olduğu bir uygulamadır. Uygulama içerisinde neler var diye soracak olursanız size hemen daha detaylı açıklayalım.
- Instagram hikayeleri - Instagram gönderisi - Logo - Afiş - Fotoğraf kolajı - Davetiye - Mobil video
Yukarıda sırasıyla bahsettiğimiz tüm başlıkları Canva uygulamasında kolayca yapabilirsiniz. Bu uygulamanın en sevilen özelliği ise hazır bir tema üzerinden fotoğrafları değiştirebilir, kendi işletmeniz için görseller ekleyerek kurumsal bir kimlik ile e-ticaret siteleri için de içerik oluşturabilirsiniz.

2- Inshot
Instagram son yıllarda en çok öne çıkardığı özelliği reels’ı kullanıcılara sundu. Bu noktada tüm kullanıcı ve markalar kendi hesaplarından videolar paylaşmaya özen göstermeye başladı. Hatta bazı e ticaret sitelerinde ürünün videosunu gör özelliği de eklenmeye başladı. Inshot uygulaması son derece basit ve tamamen ücretsiz bir uygulama. Yüklemek istediğiniz videoları sırasıyla ekleyip, bölme butonu ile istenmeyen bölümleri silerek videoyu kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

3- Lightroom
Lightroom uygulaması yine tamamen ücretsiz bir uygulamadır. E-ticaret sitenize ürün yüklerken veya instagram için fotoğraf düzenleme uygulamasının en başında gelir. Birçok kullanıcısının olduğu bu uygulamada bir renk paleti oluşturduktan sonra tüm düzenlemeleri önce kaydedip daha sonra tüm fotoğraflarınıza o görselde yaptığınız düzenlemeleri yapıştırarak aynı tonlarda görseller elde edebilirsiniz.

4- Instasize
Instazise ücretsiz uygulamalar içerisinde hayatınızı kurtaran bir uygulama olabilir. Bu uygulamada isminden anlayabileceğiniz gibi Instagram hesabınızda eğer görsellerde boyut problemi yaşıyorsanız bu uygulama sayesinde görselleri istediğiniz boyutlarda tekrar düzenleyebilirsiniz. Sadece bununla bitmiyor dilerseniz uygulama içerisinden efektleri kullanabilir, görselleri hem Instagram hem de e-ticaret siteniz için kullanabilirsiniz.

E-Ticaret Blog Yazıları

Marka Kişiliği Nedir?
23 Temmuz 2023
Marka Kişiliği Nedir?

Marka kişiliği, tüketicilerin markayla duygusal bir bağ kurmasını sağlar, marka farkındalığını artırır, marka sadakatini teşvik eder ve markanın rekabet avantajı elde etmesine yardımcı olur.

E-Ticaret Sitesi İçin Online Ödeme Yöntemleri
30 Haziran 2023
E-Ticaret Sitesi İçin Online Ödeme Yöntemleri

Türkiye'deki e-ticaret siteleri için farklı online ödeme yöntemleri sunmak, müşterilerin ihtiyaçlarına ve tercihlerine uygun esnek bir ödeme deneyimi sağlar.

Evde Yapabileceğiniz E-Ticaret İş Fikirleri
17 Ağustos 2023
Evde Yapabileceğiniz E-Ticaret İş Fikirleri

Evde yapılan e-ticaret işleri, düşük maliyetli ve geniş kitlelere ulaşma fırsatı sunuyor.