HEMEN BAŞLA
23 Haziran 2022

Kargo Desi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Kargo Desi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Artık hepimiz online alışverişleri tercih eder olduk, bir ürün veya hizmet satın alırken de satış yaparken de e-ticaret hepimizin hayatında. E-ticaret şirketleri için satışlar kadar önemli bir diğer konu ise kargo. Kargonun sorunsuz ve gecikmeden müşteriye ulaşması, kargo maliyetleri e-ticaret işi yapan herkes için oldukça önemlidir.

Kargo maliyetini belirleyen hacimsel ağırlık olarak isimlendirilen desi, son yıllarda e-ticaret şirketlerinin çokça kullandığı bir hesaplamadır. Kargo ile gönderilecek paketin desi miktarını hesaplamak için en, boy, yükseklik ölçüleri bilinmelidir.

Desi hesaplamak için;
Yurtiçi: En x Boy x Yükseklik / 3000 işlemi uygulanır.
Yurt dışı: En x Boy x Yükseklik / 5000 işlemi uygulanır.

Bu işlemi bir örnek üzerinden açıklamak gerekirse, göndereceğimiz kolinin boyutları En: 80 - Boy: 50 - Yükseklik: 60 ve yurtiçi gönderim olsun. Kargomuzun desisi ise 80 olacaktır.
80 x 50 x 60 / 3000 = 80

Desiye ek olarak posta kanunu gereği göndereceğiniz kolinin ağırlık bilgisi kg olarak da kargo firması tarafından alınmaktadır. 1 desi 0,0001 kilograma eşdeğerdir.

Desiyi hesapladıktan sonra çalıştığınız firmanın gönderim tarifesini kullanarak kargo gönderim bedelinizi bulabilirsiniz.

Kargo Maliyetlerini Azaltmak için Ne Yapılabilir?
Desi değerlerini küçülterek uzun vadede büyük kar elde edebilirsiniz.

- Göndereceğiniz ürünü mümkün olduğunda düşük hacimli bir ambalajlama yapmalısınız. Bunun yanında ambalajınız yolda giderken hasar görmemelidir.

- Kargo şirketlerinden teker teker fiyat almalı ve sizin için en uygun firmayla çalışmalısınız. Kargo firmaları, ticari kuruluşlar için avantajlı paketlerle hizmet sunar. Eğer sürekli olarak kargo hizmetlerinden yararlanacaksanız bu paketlerden yararlanabilir ve desi başına daha düşük ücretler ödeyerek ürünlerinizi gönderebilirsiniz.

E-Ticaret Blog Yazıları

Çorap Ürünleri E-Ticaret Sitesi Açma
24 Haziran 2023
Çorap Ürünleri E-Ticaret Sitesi Açma

Çorap ürünleri e-ticaret sitesi açmak, düşük maliyetlerle başlayabileceğiniz ve geniş bir müşteri tabanına ulaşabileceğiniz bir iş fırsatı sunar.

Kayıtlı Elektronik Adresi (Kep) Nedir?
21 Temmuz 2020
Kayıtlı Elektronik Adresi (Kep) Nedir?

Dijital dünya beraberinde birçok yeni dijital kavram, terim ve oluşumu da beraberinde getirdi. Bunlardan biri de son zamanlarda sıklıkla duymaya başladığımız KEP.

E-Ticaret Sitesinde Ödeme Yöntemleri
28 Şubat 2022
E-Ticaret Sitesinde Ödeme Yöntemleri

E-ticaret sitelerinin kurulum aşamasında kritik bir rol oynayan ödeme sistemleri, müşterilere alternatif seçenekler servis eden bir hizmet sunma ve kâr elde etme biçimidir.