HEMEN BAŞLA
01 Şubat 2021

Kapıda Ödeme Sistemi Nedir?

Kapıda Ödeme Sistemi Nedir?

Kapıda Ödeme Sistemi Nedir, Teslimat Detayları Nelerdir?

Kapıda ödeme sistemi; müşterilerin alışverişini tamamlarken ödeme yöntemi olarak tercih ettiği, satın aldığı ürünleri teslim eden kargo görevlisi aracılığı ile nakit ya da kredi kartı ile ödeme yapabildikleri bir sistemdir.

E-ticaret sitesi üzerinden alışveriş yapan müşteriler için ödeme yöntemlerinin çeşitli olması da oldukça önemli. Özellikle de kredi kartı bilgilerini paylaşmak istemeyen tüketiciler, ürünlerini teslim alırken POS cihazı ile kredi kartı yöntemiyle veya nakit olarak kapıda ödeme yapabilir.

Birçok şirket ödeme yöntemlerini belirlerken güvenli yazılım ve şifreleme yöntemleri olan firmalarla çalışsa da yine de kredi kartı bilgilerinin çalınma olasılığından, sahtecilik durumlarından endişe eden kullanıcılar, kapıda ödeme yöntemini hala en güvenli ödeme yöntemi olarak görüyor. Bu durum e-ticaret firması sahipleri için de avantajlı bir durumdur aslında. Şöyle ki müşteriler aldıkları ürünün ödemesini internet üzerinden yapmadığı için olası bir sahtecilik durumunda, e-ticaret firması direkt olarak sorumlu olmamış ve bu tür yaşanabilecek talihsizliklerle ilgilenmek durumunda kalmamış olur.

Teslimat esnasında içiniz rahat etsin

İnternetten alışveriş yaparken çoğu insanın düşünüp endişeye kapıldığı durumlardan biri de ödemesini peşin olarak yaptıkları ürünün ellerine ulaşmaması durumudur. Örneğin, kargo kutusunun boş çıkması veya ürünün teslim tarihi geçmesine rağmen gelmemesi gibi durumlar, tüketicinin asla uğraşmak istemeyeceği süreçlerden bazılarıdır.

Ancak kapıda ödeme, ürün tüketicinin eline ulaştıktan ve kontrol edip onayladıktan sonra ücretini ödediği bir sistem olduğu için müşteriler açısından daha güvenli olarak görülüp, bu sayede daha rahat bir alışveriş deneyimi yaşatıyor.

Aynı zamanda ürün müşterinin eline ulaştıktan sonra arızalı, eksik veya hasarlı çıkarsa da direkt teslimat yapan kargo görevlisine ürün iade edilir veya sipariş iptal edilir, ürünün ödemesi de gerçekleştirilmez.

Tabii bazı kargo firmaları ödeme yapmadan ürün paketlerinin açılmasına izin vermiyor olabilir. Bu süreçte de paket açılırken ve açıldıktan sonra mutlaka kargo firmasının ürün fotoğraflarını çekmesi gerekir. Şayet ürün hatalı çıkarsa da iade ve iptal süreçlerinde ürünün şirkete gönderilmesi daha hızlı sonuçlanır.

Kapıda ödeme yönteminin ücretlendirilmesi

Kapıda ödeme sisteminde, ürün teslimatı ve ödeme alma işlemi kargo firmaları tarafından yapıldığı için şirketlerin kargo firmalarına belirli bir komisyon ücreti ödemeleri gerekir. Bu ücreti kimi zaman firma karşılasa da kimi zaman bu ücret müşteriye de yansıtılabiliyor.

Kargo personelinin müşteriyi evde bulamaması durumunda ise kargo görevlisi adrese tekrar gelebilir veya müşteri kargo şubesine giderek hem ücreti ödeyip hem de siparişi elden teslim alabilir.

Yurt dışı siparişleri için durum ne oluyor?

Her ticaret firması yurt dışına ürün gönderimi yapmaz. Ancak yurt dışına da sipariş gönderen firmalarda gönderim sürecinde farklı prosedürler devreye girer. Örneğin gönderilen ürünlerin gümrükte sıkıntı çıkartmaması gerekir. Herhangi bir sorun olmadığı takdirde ürün belirtilen tarih aralığında müşteriye ulaşır. Tabii ürünlerin teslimat süreçlerinde kargo ücreti daha fazla bütçeli olabileceği gibi bazı ürünlerin iade koşulları da değişebilir.

Güvenli Ödeme yöntemleri

Kapıda ödeme yöntemi daha güvenli bir ödeme yöntemi olarak düşünülse de güvenlik sertifikası almış e-ticaret siteleri, güvenli ödeme yöntemleri ile çalıştığı takdirde verilerin güvenliği bakımından riski oldukça aza indirmiş olan şirketlerdir.

Özellikle pandemi döneminde teması en aza indirmek isteyen tüketiciler, siparişlerinin temassız teslim edilmesini tercih edebilir. Bu bakımdan ürünlerinin ödemesini online olarak gerçekleştirmek Koronavirüs kapsamında daha sağlıklı bir yöntem olarak düşünülebilir.

Goyomod.com, müşterilerine sunduğu e-ticaret sitelerinde, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden SSL güvenlik sertifikasını tüm müşterilerine ücretsiz olarak sunar. Goyomod.com aynı zamanda ödeme yöntemi konusunda da sektörün öncü firmalarıyla çalışmaktadır. Ödeme yöntemleri konusunda detaylı bilgi için linke tıklayabilirsiniz.

E-Ticaret Blog Yazıları

Sermayesiz E-Ticaret Nedir?
24 Haziran 2023
Sermayesiz E-Ticaret Nedir?

Sermayesiz e-ticaret, işletmelerin geleneksel fiziksel mağazaları olmadan, online platformlar üzerinden ürün veya hizmet satışı yapmasını ifade eder.

E-Ticarette Terkedilen Sepet Sorunları ve Çözümleri
04 Ağustos 2023
E-Ticarette Terkedilen Sepet Sorunları ve Çözümleri

Bir e-ticaret sitesi için terk edilen sepet sorununu çözmek bu yöntemleri uygulayarak müşterilerinizi daha fazla satın almaya teşvik edebilir ve gelirlerinizi artırabilirsiniz.

Tam Zamanı!
15 Haziran 2020
Tam Zamanı!

COVID-19 salgını boyunca evlerdeki yaşam ve sosyal izolasyon tüketicileri online alışverişe yönlendirdi.