HEMEN BAŞLA
25 Ağustos 2020

Instagram Shop Nasıl Açılır

Instagram Shop Nasıl Açılır

Yurt dışında faaliyette bulunan fakat Türkiye’de bulunmayan Instagram Shop özelliği artık ülkemizde de kullanılmaya başlandı. Bu yazımızda haberdar olmayanlar için Instagram Shop’un ne olduğunu haberdar olanlar için ise İşletmeler için Instagram Shop özelliğinin nasıl kullanıldığından bahsedeceğiz. İnstagram Shop özelliği işletmeler için büyük faydalar sağlıyor. Bir işletmeniz varsa çok iyi bilirsiniz ki tüketiciniz ile doğru zamanda ve doğru yerde buluşmanız gerekir. İşte İnstagram Shop, tüketici ile markayı buluşturmak için harika bir fırsat! Peki Instagram Shop bunu nasıl yapıyor? Bu özelliği kullanarak öne çıkarmak istediğiniz ürünleri hikayede veya akış alanlarında paylaşabilir, ara ve keşfe t alanlarında ise henüz sizi takip etmeyen kullanıcılar ile buluşturabilirsiniz.

Instagram Shop size hem takipçileriniz ile hem henüz sizi keşfetmemiş takipçiler ile buluşmanız için aradığınız ortamı sunuyor. Şimdi bu Instagram özelliğini biraz daha keşfedelim. Shop veya mağaza da diyebileceğimiz bu özellik, ilk olarak Facebook adlı sosyal mecranın bir özelliğiydi. Daha sonradan bir Instagram özelliği olarak da kullanılmaya başlandı. Bu özellik işletmenize birçok kolaylık ve yarar sağlıyor. Örneğin Shop özelliği ile mağaza yerleşiminizi özelleştirebilir, koleksiyonlar ekleyebilir en önemlisi de tüketicinize ürünlerinizi keşfetmeniz için bir vitrin ve satın alması için de pratik bir alışveriş deneyimi sunabilirsiniz.

İnstagram’ın mağaza özelliği masaüstü görünümde aktif olmadığı için şu an için sadece telefon ile kullanabiliyoruz. Eğer telefonunuzda İOS veya Android işletmeleri mevcutsa bu özelliğe erişebilirsiniz. Sizi takip eden takipçileriniz veya hedef kitleniz işletmenizin profiline girerek Mağazayı Gör butonuna tıklaması ile birlikte Instagram’daki var olan sanal mağazanızı inceleyebilir. Bu mağaza özelliğine ısındığınızı ve kullanmak istediğinizi tahmine debiliyoruz. Peki, işletmeniz için Instagram Shop özelliğini nasıl aktif edebilirsiniz?

INSTAGRAM MAĞAZA OLUŞTURMA ADIMLARI

İlk olarak elbette işletmeniz için uygulama üzerinde bir mağaza oluşturmanız gerekiyor. Bunun için Instragramdan veya Ticaret Yöneticisi’nden ilerleyebilirsiniz. Sadece masaüstü ile kullanılabilen Ticaret Yöneticisi ile mağazanızı özelleştirebilmeniz de mümkün. Ticaret Yöneticisi’nin mağazanız için birçok fayda daha sağlıyor. Envanter yönetimi, mağaza tanıtımı gibi seçenekler ile işletmenizin dijital varlığını güçlendirebilirsiniz.

Eğer bu seçeneklerin işletmenize ne gibi faydalar sağlayacağını bilemiyorsanız hemen açıklayalım. İlk olarak Envanteri Yönetme seçeneğini kullanarak mağazanız için kataloglara ürün ekleyebilir veya bu ürünleri silebiliyorsunuz veya öne çıkarmak istediğiniz ürünler varsa Koleksiyon Oluşturma seçeneğini kullanabilirsiniz. Gelelim bahsettiğimiz bir diğer seçeneğe; Mağaza özelleştirme ile yazı, düğme veya bağlantı boyutları gibi tasarımları mağazanız özelinde değiştirebiliyorsunuz. Potansiyel müşterilerinize ulaşmak için reklamlar oluşturmak istiyorsanız Instagram Shop’un bir başka seçeneği olan Mağaza Tanıtımı Yapma seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

Tüketiciler için ödeme yöntemleri ve bu yöntemlerin pratik veya güvenilir olması oldukça önemli. Instagram Shop’un ödeme özelliklerini kullanmak için de Ticaret Yöneticisi’nden faydalanabilirsiniz. Ticaret Yöneticisi ile siparişlerin işleme alınması ve para iadeleri gibi yöntemleri de kullanabilirsiniz.

Ticaret Yöneticisi’nde Mağaza Oluşturma

Bahsettiğimiz tüm özellik ve seçenekleri kullanabilmeniz için Ticaret Yöneticisi’nde bir Ticaret hesabı edinmeniz gerekiyor. E ticaret platformlarında bulunan mevcut kataloğunuzu bağlayarak mağaza oluşturmanız mümkün.

Eğer Facebook üzerinden bir mağaza oluşturmak istiyorsanız Business Manager yöneticisi olmanız aynı zamanda Facebook Sayfanızın ve kataloğunuzun Business Manager’da olması şart. Business Manager’da Sayfayı Yönetme ve Kataloğu Yönetme izinleriniz de olması gerekiyor. Instagram için de bu şartlar geçerli. Instagram’da mağaza oluşturmanız için Business Manager yöneticisi olmanız; Instagram işletme hesabınızın, Facebook Sayfanızın ve kataloğunuzun aynı Business Manager’da olması gerekli; bu uygulamaya bağlı Facebook Sayfası ve katalog için Sayfayı yönetme ve Kataloğu yönetme izinlerine de sahip olmanız gerekiyor.

Eğer bu şartları yerine getirdiyseniz geriye sadece bazı teknik işlemler kalıyor. Ticaret hesabınız için ilk olarak İşletme Bilgilerini belirtmeniz ardından Ürünleri ve Ayarları ekleyip son olarak Ödemeleri ayarlıyorsunuz. Bu adımları yerine getirdikten sonra Instagram hesabını incelemeye gönderiyorsunuz ve Facebook hesabınızın onayı için hesabınızı inceleyeme alıyor. Bu inceleme süreci ise ortalama olarak 2 hafta sürebiliyor.

E-Ticaret Blog Yazıları

E-ticaret Sitesi İşletmeleri İçin Instagram
24 Temmuz 2023
E-ticaret Sitesi İşletmeleri İçin Instagram

Instagram, e-ticaret sitesi işletmeleri için güçlü bir pazarlama aracıdır ve görsel içeriklerin etkili bir şekilde kullanılmasına olanak tanır.

Utm Nedir?
03 Ocak 2022
Utm Nedir?

UTM, pazarlama profesyonellerine ve girişimcilere e-ticaret sitesi için gelen trafiği, hazırladıkları içeriklerin performanslarını ve kampanyalarının etkilerini rahatça gösteren bir araçtır.

Hazır E-Ticaret Sitesi
24 Haziran 2023
Hazır E-Ticaret Sitesi

Goyomod, hazır e-ticaret sitesi olarak öne çıkan bir platformdur. Bu blog yazımızda, Goyomod'un hızlı ve kolay kullanımı, özellikleri ve avantajları hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.