HEMEN BAŞLA
05 Ağustos 2020

Instagram Reklamı Nasıl Verilir?

Instagram Reklamı Nasıl Verilir?

Instagram reklamları da Facebook Business Manager üzerinden kolayca verilebilir. Aynı süreci kullanarak oluşturabileceğiniz kampanyaları, Instagram için birkaç farklı özellik ekleyerek uygulayabiliyoruz. Business Manager sayfasından yine aynı şekilde sırasıyla Reklam Yöneticisi->Oluştur tuşlarını tıklayınız.

“Oluştur” tuşuna tıkladıktan sonra artık kampanyamızı oluşturabiliriz. Instagram için de 3 aşamalı olarak reklam verilmektedir. Sırasıyla Kampanya, Reklam Seti, Reklam alanlarını dolduracağız. Rehberimizde “Trafik” kampanya amacı üzerinden anlatım yapılacaktır. Yani sayfanıza erişimi artırmayı hedefliyeceğiz.

Kampanya
Kampanya türü olarak Trafik seçeneğini seçip günlük bütçenizi tanımlayınız. Ardından trafiği hangi noktaya yönlendirmek istediğimizi seçmemiz gerekiyor.

Reklam Seti
Bu kısımda "Trafik, Dinamik Kreatif, Teklif, Hedef Kitle, Reklam Alanları, Bütçe ve Plan" yer almaktadır.

Trafik
Trafik kısmında hedeflediğiniz trafik kaynağını seçmelisiniz. Hedefiniz sitenize trafik çekmekse “İnternet Sitesi”ni seçili bırakabilirsiniz.

Dinamik Kreatif
Bu kısımda ise vereceğiniz fotoğraflar ve başlıklar ile rastgele kombinasyonlar oluşturulmasını isteyebilirsiniz. Otomatik olarak kapalı durumdadır ve malzemeniz çok değilse kapalı bırakılabilir.

Teklif
Bu kısımda müşterilerin kaydedebileceği ve hakkında hatırlatmalar alabileceği bir teklif oluşturarak daha fazla dönüşüm almanız için işe yaramaktadır. Otomatik olarak kapalı durumdadır ve öyle bırakılabilir.

Hedef Kitle
Bu kısımda ise hedef kitle ve konum bilgilerini girmelisiniz. Örneğin, baston satıyorsanız ve İstanbul bölgesine hizmet ediyorsanız bu bilgiler ışığında bir hedef kitle belirlemelisiniz. Detaylı Hedefleme kısmında dilerseniz belli ilgi alanlarına sahip kişilere ulaşmayı tercih edebilirsiniz.

Reklam Alanları
En önemli kısımdır. Burada Manuel Reklam Alanlarını seçtikten sonra çıkacak olan seçeneklerden Instagram seçeneğini tıklamalısınız.

Optimizasyon Harcama Kontrolleri
Bu kısımdan bütçenizi belirleyip reklam başlangıç ve bitiş tarihlerini seçebilirsiniz.

Reklam
Bu kısımda sırasıyla; Kimlik, Format, Medya, Metin ve Bağlantılar, Diller, Takip bilgileri girmek gerekir. Kimlik kısmında Facebook Sayfası için Business Manager İşletme hesabınızı yazmalısınız. Instagram Sayfası için ise reklamı yapacağınız sayfayı yazmalısınız.

Format kısmında Dönen Format, Tek Görsel veya Video, Koleksiyon seçeneklerinden birini seçmelisiniz. Örneğin ayakkabı satıyorsanız, sattığınız ayakkabının görseli kullanın

Medya kısmında ise kullanmak istediğiniz görseli / görselleri ya da videoyu yükleyiniz.

Metin ve Bağlantılar kısmında metninizin dikkat çekici olmasına özen gösteriniz. Örneğin ayakkabı satıyorsanız “Hemen Al! Tükenmeden Al!” gibi eyleme çağrı cümleleri kurunuz. Bağlantılarda ise müşterilerinizin ulaşmasını istediğiniz sayfanın adresini yazabilirsiniz.

Diller ayarında hedef kitlenize uygun dilleri seçebilirsiniz. Örneğin İstanbul’da yaşayan İngilizler hedef kitlenize dahilse diller kısmına İngilizce’yi de eklemelisiniz.

Takip kısmında dönüşümlerinizi takip etmek için otomatik takip seçeneğini seçiniz. Aşağıda Reklam kısmı ile ilgili adım adım olacak şekilde görseller konulmuştur.


E-Ticaret Blog Yazıları

Instagram'da Satış Yapmak 2024 Rehberi
07 Ekim 2023
Instagram'da Satış Yapmak 2024 Rehberi

Etkileşimi artırmak, Instagram üzerinden satış yapma stratejinizin önemli bir parçasıdır. Takipçilerinizle aktif olarak etkileşimde bulunarak, onları markanıza daha fazla bağlayabilir ve uzun vadeli müşteri ilişkileri kurabilirsiniz.

E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyeti
24 Haziran 2023
E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyeti

Bu blog yazımızda, Goyomod ile e-ticaret sitesi kurmanın maliyetini ele aldık ve farklı kiralama seçenekleriyle ilgili bilgileri sizinle paylaştık.

Rekabet Stratejisi Nedir?
01 Temmuz 2023
Rekabet Stratejisi Nedir?

Rekabet stratejisinin başarısını ölçmek için çeşitli metrikler kullanılır. Bunlar arasında pazar payı, karlılık, müşteri memnuniyeti, müşteri sadakati, marka bilinirliği, inovasyon kapasitesi ve rekabetçi üstünlük gibi faktörler yer alır.