HEMEN BAŞLA
05 Ağustos 2020

Google Ads Metin Reklamı Nasıl Verilir?

Google Ads Metin Reklamı Nasıl Verilir?

Bir Google Ads hesabı oluşturun. “Genel Bakış” sayfasında “YENİ KAMPANYA” tuşuna tıklayarak yeni kampanya oluşturmaya başlayın. Alternatif olarak “Kampanyalar” sayfasında mavi + tuşunu tıklayın ve yeni kampanya yazısını tıklayın. (Metin ve Görüntülü reklam için bu aşamaları kullanabilirsiniz. İlk olarak metin reklamları web trafiği üzerinden anlatılacaktır.)

Yeni kampanya oluşturduktan sonra “Hedef” seçimi yapınız. İnternet sitenizin Google reklamı için “Web Sitesi Trafiği” seçeneğini tıklayınız.

Hedef seçimi yapıldıktan sonra “Kampanya” seçimi için “Arama Ağı" seçeneğini tıklayarak metin reklamı vermiş olacaksınız. Alt kısma İşletmenizin Web Sitesini yazın. En alt kısımda bulunan Devam tuşuna basın.

Devam et tuşuna bastığınızda karşınıza çıkan sayfada Arama Ağı ve Görüntülü Reklam Ağı seçeneklerinin ikisi de seçili olur. Eğer görüntüsüz metin reklam verecekseniz sadece “Google Arama Ağı iş ortaklarını dahil et” seçeneğini seçili bırakın. Kampanyanıza bir isim verin.

“Hedefler ve Kitleler” kısmına reklamınıza uygun olacak şekilde konum, dil ve kitle bilgisi girin.

“Bütçe ve Teklif Verme” kısmının bütçe kısmına günlük bütçenizi yazın. Teklif verme kısmında odak olarak dönüşümler ya da tıklamalar seçilebilir.

“Reklam Uzantıları” kısmında sitenizin iletişim linkini ya da telefon numaranızı ekleyerek ziyaretçilerinize daha kolay ulaşabilirsiniz.

Reklamınız için belirlediğiniz Anahtar Kelimeleri giriniz. Her satıra bir ifade gelecek şekilde yazılmalıdır ve doğru anahtar kelime seçimi, doğru sonuç alabilmek için elzemdir. Yanlış anahtar kelime seçimleri kampanya bütçenizin boşa harcanmasına sebep olabilir. Örneğin kamyon satıyorsanız ve kamyon anahtar kelimesini kullanırsanız, reklamınız kamyon oyunu arayan çocukların arama sonuçlarında çıkabilir, boşuna para harcayabilirsiniz. O sebeple anahtar kelime seçimi hassasiyetle yapılmalıdır.

Sonraki sayfada reklamınızın nasıl görüneceğini tasarlamanız gerekmektedir. Reklamınız için 1 URL, 3 başlık, 2 açıklama alanı sunulmaktadır. Buraya yazacağınız ifadeler hem üst sıralarda çıkmanız, hem de tıklama oranını artırmanız açısından önemlidir. Cümleler vurucu olmalı, ilgi çekici ve eyleme çağırıcı nitelikte olmalıdır.
Devam tuşuna bastıktan sonra reklamınız artık yayında!

E-Ticaret Blog Yazıları

E-Ticaret Sitesi Açmak İçin Gerekli Tüm Belgeler
03 Aralık 2021
E-Ticaret Sitesi Açmak İçin Gerekli Tüm Belgeler

E-ticaret siteleri için mutlaka yerine getirilmesi gereken prosedür, evrak ve belgeleri

Sermayesiz E-Ticaret Nedir?
24 Haziran 2023
Sermayesiz E-Ticaret Nedir?

Sermayesiz e-ticaret, işletmelerin geleneksel fiziksel mağazaları olmadan, online platformlar üzerinden ürün veya hizmet satışı yapmasını ifade eder.

E-ticaretin İş Değeri
17 Haziran 2023
E-ticaretin İş Değeri

E-ticaretin iş değeri hakkında bazı önemli noktaları sizin için hazırladık.