HEMEN BAŞLA
25 Eylül 2020

Fiziksel Mağaza ve E-Ticaret Sitesi Arasındaki Farklar

Fiziksel Mağaza ve E-Ticaret Sitesi Arasındaki Farklar

Fiziksel mağaza ve e-ticaret sitesindeki farklar herkes için olumlu-olumsuz değişiklik gösterse de bilinen yüzdelere bakarsak insanların çoğu son zamanlarda e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmayı daha verimli buluyor. Fiziksel mağazalarda ürünlere dokunmak, denemek ve o an karar verip satın alımı gerçekleştirmek çoğu insan için hala tercih sebebi tabii.

Ancak yeni nesil bu konuya daha dijital yaklaşıyor. Her şeyin dijitalleştiği bu dönemde, zaman en büyük nimetlerden biri haline geliyor ve artık insanlar zamanı verimli kullanma konusunda çok akıllıca hareket etmenin yollarını arıyor. Bu yollardan biri de e-ticaret.

Geçmişe dönüp baktığımızda cadde mağazacılığı kavramının yaygın olduğunu görüyoruz. Ardından alışveriş merkezlerinin artmasıyla birçok marka alışveriş merkezleri içinde kendine yer buldu ve insanlar da tüm markaları bir arada bulabildiği için alışverişlerini bu noktalarda gerçekleştirdi. Cadde mağazacılığı da yavaş yavaş azaldı. E-ticaretin de yükselişi aynı mantıkla başladı diyebiliriz. AVM’lerin kalabalık olması, daha uygun fiyatlı ürünlere 7/24 ulaşabilmek ve evine teslimat ayrıcalıkları sebebiyle insanlar ihtiyaçlarını e-ticaret siteleri üzerinden gerçekleştirmeyi tercih etti.

Pandemi Döneminin E-Ticarete Yansıması

Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 virüsü, hayatımızı bambaşka bir boyuta taşıdı. Alışkın olduğumuz tüm davranışları bir kenara bırakıp evlerimize kapandık. Bu süreçten tüm sektörler etkilendi. Çoğu firma küçülmeye gitti, çoğu kapandı. Tüm dünya ekonomik olarak bu sürece hazırlıksız yakalandı.

Bu durumun olumlu yansıdığı sektörler de var tabii. Şüphesiz bunlar e-ticaret siteleri ve evlere temassız hizmet sağlayan diğer kuruluşlar oldu. Çünkü sokağa çıkma yasakları, kalabalık ortamlara girmek istemeyen ve temastan kaçınan çoğu insan tüm ihtiyaçlarını e-ticaret siteleri üzerinden gidermeye başladı. Talep arttıkça markaların dijitalleşme oranı da o ölçüde arttı. Aralarında büyük markaların da olduğu birçok fiziksel mağaza e-ticarete dönüştü.

E-ticareti öne çıkaran sebepler neler?

• E-ticaretin tüketici için en önemli özelliklerinden biri de zaman, mekân fark etmeksizin her an alışveriş yapabilme ayrıcalığı. Bu durum pandemi döneminde e-ticaret üzerinden 7/24 satış yapılabilme ayrıcalığına sahip markalar için önemli bir avantaj. Bunun için iyi alt yapıya sahip bir siteniz olmalı. Henüz bir e-ticaret siteniz yoksa goyomod.com üzerinden kolaylıkça açabilirsiniz. Aynı zamanda kolaylıkla kampanya oluşturabilir, diğer rakipleriniz arasından öne çıkabilirsiniz. Bu sayede tüketici internet üzerinden ihtiyaçlarını giderirken sizler de ürünlerinizi çeşitli kampanyalarla destekleyerek müşterilerinize en iyi şekilde sunabilirsiniz.

• E-ticaretin fiziksel mağazalara oranla daha az gideri olduğunu kabul edebiliriz. Bu sayede ürünler de daha uygun fiyatla satışa sunulabiliyor. Tüketicileri dijitale çeken sebeplerden biri de bu… İhtiyaç duyduğu şeyi yüzlerce ürün arasında kıyaslayıp, kendisi için en doğru olanı uygun fiyata alabilme özgürlüğü.

• E-ticaret üzerinden satış yapıyorsanız hiçbir şekilde tek bir konuma bağlı kalmazsınız. Ürünlerinizi Türkiye’nin her köşesine, hatta dünyanın birçok bölgesine ulaştırabilme imkânı bulursunuz. Yani bir AVM ya da bir caddeye sıkışmaz, günün her saati, her bölgede özgürce satış yapabilir duruma gelirsiniz.

• Mağazalara oranla, müşteri memnuniyetini e-ticaret üzerinden daha kolay analiz edebilirsiniz. İnternet üzerinden alışveriş yapan tüketici ürün hakkındaki olumlu-olumsuz yorumlarını özgürce yapabildiği için sizler de kendi eksiklerinizi ve artılarınızı gözlemleme fırsatı yakalarsınız. Bir sorun olduğu takdirde müşterinize ulaşabilir, hediye yollayabilir, memnuniyetini yeniden kazanmak için bir fırsat yakalayabilirsiniz.

E-ticaretin pandemi dönemi başta olmak üzere her dönem için yükselişe geçtiğini söyleyebiliriz. Zamandan tasarruf etmek isteyen ve her ürünü detaylı inceleyip fiyat performansına göre satın alımı gerçekleştirmek isteyen insanların oranı oldukça fazla. Tüketim alışkanlıklarının değişmesiyle büyük markalar da dahil çoğu marka dijitalleşiyor. Sizler de e-ticaret üzerinden çok daha fazla kitlelere ulaşarak ve bunu reklam kampanyalarıyla destekleyerek şirketinizi büyütme fırsatı elde edebilirsiniz.

E-Ticaret Blog Yazıları

Sanal POS Hata Kodları
14 Aralık 2023
Sanal POS Hata Kodları

Sanal POS hata kodları, online ödeme işlemleri sırasında ortaya çıkabilen sorunları temsil eder.

E-Ticaret Sitesi Analizi Nasıl Yapılır?
01 Temmuz 2023
E-Ticaret Sitesi Analizi Nasıl Yapılır?

E-ticaret sitesi analizi, sitenizin zayıf noktalarını belirlemenize, kullanıcı davranışını anlamanıza ve geliştirme fırsatlarını tespit etmenize yardımcı olur.

Hazır E-Ticaret Sitesi
24 Haziran 2023
Hazır E-Ticaret Sitesi

Goyomod, hazır e-ticaret sitesi olarak öne çıkan bir platformdur. Bu blog yazımızda, Goyomod'un hızlı ve kolay kullanımı, özellikleri ve avantajları hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.