HEMEN BAŞLA
08 Şubat 2022

E-Ticaret Sitenizin Trafiğini Artırmanın Yolları

E-Ticaret Sitenizin Trafiğini Artırmanın Yolları

Site trafiği; belli bir zaman içerisinde bir web sitesini ziyaret eden kullanıcıları gösteren metriktir. E-ticaret sitenize gelen ziyaretçilerin hangi kaynaktan geldiğini analiz edip site performansınızı ölçmenize yardımcı olur.

Bir e-ticaret sitesi trafiğini öğrenmek istiyorsanız Google’ın ücretsiz uygulamaları olan Google Search Console’u ve Google Analytics’ı kullanabilirsiniz. Bu araçlar oldukça detaylı bilgiler sunarak site trafiğiniz hakkında detaylı veri sunar.

E-ticaret sitenizin her gün daha geniş kitlelere ulaşmasını istiyorsanız site trafiğini artırmanız gerekmektedir. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?

- Ücretli trafik oluşturun. Ücretli trafik, Google Ads ve sosyal medya üzerinden yaptığınız reklamları kapsar. Bu reklamlar sayesinde sitenize daha çok ziyaretçi trafiği oluşur.

- Organik trafiğinizi arama motoru optimizasyonu ile güçlendirin E-ticaret siteniz için SEO çalışmaları yaparak arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını sağlayabilirsiniz. SEO planlamanızı güncel tutarak kısa süreliğine değil daha kalıcı şekilde aramalarda üst sıralarda yer alabilirsiniz.

- Refferral trafiğinizi artırın. Referral trafik, diğer sitelerden sizin sitenize gelen trafik demektir. Örneğin Instagram üzerinden ürünleriniz ile ilgili bir kampanya yayınladınız ve içeriğin altına “Sepette anında %70 indirim için bio’daki linke tıklayın!” yazdınız. O linke tıklayarak sizin sitenize gelen ziyaret., referral trafik oluşturmuş olur. Sosyal medyayı aktif şekilde kullanarak referral trafiğinizi artırabilirsiniz.

- Sosyal medya içeriklerinizde ve reklamlarınızda video paylaşımlarına özen gösterin. Ürettiğiniz video içerikleri statik içeriklerden daha çok görüntülenme alacaktır. Bu da sizi hedef kitlenize daha kolay ulaştırarak site trafiğinizi artırmada oldukça yardımcı olacaktır.

- E-ticaret sitenizi mobile de uygun hale getirerek mobilden gelen ziyaretçilerinize en iyi site deneyimini sunun. Potansiyel müşterilerinizin en çok mobilden alışveriş gerçekleştirdiğini unutmayın.

- Sektörünüzle ilgili blog yazıları yayınlayın. Blog içeriklerinizin düzenli ve ilgi çekici olması oldukça önemlidir. Örneğin kıyafet satışı yapıyorsanız, “Hangi Kumaş Ne Zaman Tercih Edilmeli” gibi ilgi çekici içeriklere yer verebilirsiniz. Blog yazılarını yayınladıkça sosyal medyanızda da duyurmayı unutmayın, bu sayede bir taşla iki kuş vurabilirsiniz!

- Sektörünüzle ilgili webinarlara katılın. Sosyal medya üzerinden canlı olarak yapılan söyleşilerle hem hedef kitlenizin hem de sizi daha önce keşfetmemiş kişilerin dikkatini kolayca çekebilirsiniz.

Yukarıda yer alan basit ama etkileyici adımlarla hem e-ticaret sitenizin trafiğini hem de gelen ziyaretlerin satışa dönmesini artırabilirsiniz. Unutmayın bu adımları ne kadar iyileştirirseniz arma motorlarında ve sosyal medyada o kadar çok görünürsünüz!

E-Ticaret Blog Yazıları

Sanal Pos Nedir? Nasıl Kullanılır?
21 Mayıs 2022
Sanal Pos Nedir? Nasıl Kullanılır?

Nasıl ki mağaza alışverişlerinde, kredi kartı ya da banka kartı ile yaptığımız ödemelerde POS kullanıyorsak e-ticaret sitesi alışverişlerinde de kart kullanmamız gerekebiliyor

Ücretsiz Kargo Stratejisi
31 Ekim 2020
Ücretsiz Kargo Stratejisi

Online pazarlamanın revaçta olduğu, yani satın alma alışkanlıklarının dijitale kaydığı bu günlerde, e-ticaret sitenizi geliştirmeniz için sizlere birçok konuda tavsiyelerimiz oldu.

E-Ticarette Müşteri Deneyimi
17 Ağustos 2023
E-Ticarette Müşteri Deneyimi

İşte e-ticaret sitesinde müşteri deneyimini geliştirmenin önemi ve nasıl sağlanabileceği konularında bazı önemli noktalar.