HEMEN BAŞLA
21 Mart 2022

E-Ticaret Sitenizin SEO'sunu Geliştirecek 5 Yol

E-Ticaret Sitenizin SEO'sunu Geliştirecek 5 Yol

E-ticaret sitenizin ziyaretçi sayısını ve dolaylı olarak satışlarınızı artırmak için güçlü bir SEO çalışması yapmalısınız. SEO çalışmalarını geliştirmenin ise 5 farklı yolu vardır;

• Doğru URL adresini seçin.
• Her sayfaya SEO başlığı ekleyin.
• Bağlantı metinleri kullanın.
• Sitenizdeki görsellere alt metin ekleyin.
• Doğru başlıklarla sitenize düzen katın.

Siteniz için doğru URL adresini seçin: E-ticaret sitenizi yayınlamadan önce siteniz için doğru isim seçtiğinizden emin olun. Domain olarak da bilinen bu ismi ziyaretçileriniz sitenizi bulmak için kullanırlar. Bu nedenle doğru seçim yapmanız çok önemlidir; çünkü domainler siteniz hakkında bilgi veren ilk adrestir. Arama motorlarında yapılan aramaların neyle ilgili olduğunu anlamak ve arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak için URL’lerinizin net ve açıklayıcı olduğundan emin olun.

Her sayfaya SEO başlığı ekleyin: Sitenizdeki her sayfaya özgün bir SEO başlığı ekleyerek işletmenizi etkili ve net bir şekilde anlatabilirsiniz. Bu yazılara anahtar kelimeler ekleyerek daha da etkili sonuçlar alabilirsiniz. SEO başlığı; internet tarayıcınızda farenizle sekmelerin üzerine geldiğinizde beliren küçük sayfalardır. Bu başlık sayfanın içinde gözükmese de organik ziyaretçi trafiği almak için oldukça önemlidir. Arama motorları sitenizin sıralamasına karar verirken URL'nizden sonra SEO başlığı ve meta açıklamanıza bakar.

Bağlantı metinleri kullanın: Tıklanabilir ve köprü görevi gören bağlantı metinleri ziyaretçileriniz tarafından tıkladığı zamane-ticaret sitenizdeki başka bir sayfaya ya da internette başka bir siteye yönlendirilirler. Etkili bir bağlantı metni kullanımı ile ziyaretçileriniz sitenizde rahatlıkla gezinebilir ve aradıkları şeyleri kolaylıkla bulabilirler. Bağlantı metnine işinizle ilgili anahtar kelimeler ekleyerek site içindeki etkileşimi de artırabilirsiniz. Örneğin yeni koleksiyonunuz için ana sayfanızda kullandığınız basit CTA’lı metinlerle doğru yönlendirmeler yapabilirsiniz.

Sitenizdeki görsellere alt metin ekleyin: Arama motorlarında e-ticaret sitenizin sıralamasını üst sıralara çıkarmak için tüm görsellerinize birkaç kelimelik alt metinler ekleyin. Metinleri yazarken görseli doğru olarak betimlemeli ve işletmenizle ilgili doğru anahtar kelimeleri kullanmalısınız.

Doğru başlıklarla sitenize düzen katın: E-ticaret sitenizde her sayfanın kendine ait bir başlığı ve gerekiyorsa alt başlığı, bu başlıkların da içerikleri olmalıdır. Doğru bir metin sıralaması yaparsanız arama motorları sitenizin içeriğini daha iyi ve daha net anlar.

E-ticaret sitenizi güçlendirmek için SEO’ya ihtiyacınız olduğunu, SEO çalışmalarını güçlendirmek için ise doğru adımlar uygulamanız gerektiğinizi göz ardı etmeyin!

E-Ticaret Blog Yazıları

Oyuncak Ürünleri E-Ticaret Sitesi Açma
03 Temmuz 2023
Oyuncak Ürünleri E-Ticaret Sitesi Açma

Oyuncak sektörü, çocuklar ve hatta bazı yetişkinler için büyük bir çekiciliğe sahiptir. Oyuncaklara olan talep, teknolojik gelişmelerle birlikte e-ticaret sektöründe de büyük bir artış göstermektedir.

Örnek Ürün Açıklaması
27 Ağustos 2023
Örnek Ürün Açıklaması

Ürün açıklamaları, potansiyel müşterilere ürünün özelliklerini, faydalarını ve neden tercih edilmesi gerektiğini anlatan kritik bir unsurdur.

C2B (tüketiciden işletmeye) Nedir?
23 Kasım 2023
C2B (tüketiciden işletmeye) Nedir?

C2B, yani "tüketiciden işletmeye" (consumer-to-business), tüketicilerin ürettikleri ürün veya hizmetleri işletmelere sattığı bir iş modelidir.