HEMEN BAŞLA
05 Temmuz 2020

E-Ticaret Nedir?

E-Ticaret Nedir?

Dijitalleşen dünyada sıklıkla duyduğumuz ve her geçen gün etkisini daha çok artıran “Sanal ticaret” ile birlikte “E-ticaret nedir?”, “E-ticaret sitesi nasıl kurulur?” veya “E-ticaretin işletmeye faydaları nedir?” gibi sorular ortaya çıkıyor. Öncelikle; E-ticaret ile dijital dünyada var olma maceranızı bir bütün olarak düşünmelisiniz.

Yüzyıllardır gerçekleştirdiğimiz ticaretin, elektronik versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz E-ticaret, hedef kitlenizin, internet ortamında ürünleriniz veya hizmetlerinize ulaşmasını ve satın almasını sağlar.

E-Ticaret Nasıl Yapılır?
Peki bu maceraya nasıl, nereden başlamalı, E-ticaret dünyasına girmek için ilk adım ne olmalı. Bu sorunun oldukça basit bir cevabı var; yola bir E-ticaret sitesi kurarak başlamalısınız. Böylelikle işletmenizin sunduğu hizmetleri bir mekan ile sınırlamadan, e-ticaret sitenizi ziyaret eden herkese ulaşabilirsiniz.

Eğer E-ticaretin potansiyeli görüp, herhangi bir işletmeniz olmadığı halde bu dünyada var olmak istiyorsanız ilk olarak hangi sektörde ve ürünler ile E-ticarete adım atmak istediğinize karar verebilirsiniz. Fakat mevcut işiniz ile E-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız, bunun için şart olan teknik aşamalar kısmına geçebilirsiniz.

E-ticaret sitesi kurma aşamasında karşınıza çıkan ilk adım kuracağınız E-ticaret sitenin alan adı oluyor. Peki bu nedir? İşletmenizin internet üzerinde görünen adı alan adıdır. Bu aşamada ise Domain firmalarının hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

E-Ticaret Sitesi İçin Bir Şirketin Bulunması Gerekiyor
Siteniz üzerinden gerçekleşen satışları faturalandırabilmek ve vergi mükellefi olmanız için bir şirketin var olması gerekiyor. Bu aşama oldukça önemli çünkü E-ticaret “sanal” bir ticaret alanı olduğu için satışlar kredi kartı – havale – EFT ile gerçekleştiriliyor. Bunun için Sanal POS almanız böylelikle vergi mükellefi olmanız da bir şart. İlk adım olarak şahıs firması kurabilir, işletmenizin E-ticaret dünyasında gelişim göstermesi ile birlikte Limited Şirkete dönüşebilirsiniz.

E-Ticaret İçin Altyapınız Nasıl Olmalı?
E-ticaret dünyasında kullanıcılar için en önemli olan şey güvenilirlik. Bu aynı zamanda firmanız için de oldukça önemlidir. Güvenilir bir altyapıya sahip olarak, ileriye dönük planlar yapabilir, aksaklıklar sebebi ile olası zararlardan korunabilirsiniz.
Goyomod.com’dan size uygun aylık veya yıllık abone paketlerini seçebilir ve 14 günlük ücretsiz tam sürümü deneyebilirsiniz. Goyomod müşterileri için:
• Ücretsiz tema seçenekleri
• Hosting
• SSL sertifikası
• Alan adı yönlendirme
• Üyeliksiz satış
• Sınırsız marka, ürün, kategori ve alt kategori ekleme
• Taksit oran ayarları
• Sanal Pos belirleme
Seo uyumu gibi faydalar sağlıyor. Bunların yanı sıra Goyomod.com üzerinden yararlanabileceğiniz diğer hizmetleri de görebilirsiniz.

E-Ticaret İçin Sermayeniz Ne Kadar Olmalı?
E-ticaretin firmalara sunduğu en büyük kolaylıklardan biri de sermaye kolaylığı. Elbette dijital dünyada var olmak için de bir sermaye şart. Fakat bu sermaye miktarı alışagelmiş ticaret aşamalarından gözle görülecek bir farka sahip. Girişiminde sermayenizi sunucu ve alan adları satın alma veya kiralama, şahıs firması veya Limited şirketi kurma, yazılım hizmetleri, aylık vergiler, eğer bir ofis ortamı tercih ediyorsanız ofisin kirası ve giderleri, firmanızda çalışanların maaşları ve sigortaları gibi kategorilerde kullanıyorsunuz. Ayrıca sitenizi kurduktan sonra size büyük faydalar sağlayacak reklam ve pazarlama stratejilerine de bütçe ayırmanız çok önemli.

Neden Bir E-Ticaret Sitesi Kurmalısınız?
• E-ticaret siteleri hem kullanıcılar hem de firmalar için büyük faydalar ve kolaylıklar sağlıyor. Yaşadığımız dünyanın geri dönülmez bir şekilde dijitalleştiğinin farkına vararak hareket etmelisiniz.
• Sunduğunuz hizmetleri belirli bir zaman ve mekan ile sınırlandırmadan hedef kitleniz ile buluşturabilirsiniz.
• Her şeyde olduğu gibi ticarette de zaman oldukça önemlidir. E-ticaret ile saniyeler içinde işlemler yapılır böylelikle büyük bir zaman tasarrufu geçekleşir.
• Hedef kitleniz için daha geniş bir ürün yelpazesi sunabilirsiniz.
• E-ticaret sizi birçok maddi yükten kurtarıyor.
• Ürünleriniz ve stok ürünleriniz hakkında anında, daha geniş bir bilgiye sahip olursunuz.
• Ofis kavramını ortadan kaldırdığı için şirketlerin ofis kurma zahmeti ortadan kalkıyor.
• Kullanıcılarınızı, ürünleriniz ve sunduğunuz hizmetler hakkında detaylı bilgilendirme fırsatı yakalarsınız.
• Arz-talep dengesini kolaylıkla gözlemleyebilirsiniz.
• Var olan kullanıcılarınızın yanı sıra yeni kullanıcılar ile buluşma şansınız artar.
• Reklam bütçenizi azaltarak, bütçenizi daha verimli kullanmanızı sağlar.

E-Ticaret Blog Yazıları

Hazır Ücretsiz E-Ticaret Sitesi
07 Ekim 2023
Hazır Ücretsiz E-Ticaret Sitesi

Çevrimiçi ticaret, işletmelerin geniş bir müşteri kitlesi ile etkileşimde bulunabileceği, ürün ve hizmetlerini sergileyebileceği ve satışlarını artırabileceği güçlü bir platform haline geldi.

E-Ticarette Dinamik Fiyatlandırma
26 Temmuz 2023
E-Ticarette Dinamik Fiyatlandırma

E-ticaret sitesinde dinamik fiyatlandırma, işletmelere rekabetçi avantaj sağlama, hızlı tepki verme, kârlılığı artırma ve müşteri bağlılığını güçlendirme imkanı sunar.

E-Ticaret Sitesinin Başarılı Olması İçin İpuçları
21 Haziran 2023
E-Ticaret Sitesinin Başarılı Olması İçin İpuçları

E-ticaret, günümüzde hızla büyüyen ve gelişen bir sektördür. Ancak, sadece bir e-ticaret sitesi açmak yeterli değildir. Bu blog yazımızda, e-ticaret sitesinin başarılı olması için bazı ipuçlarını ele alacağız.