HEMEN BAŞLA
23 Mart 2022

E- Ticaret Aşamaları Nelerdir?

E- Ticaret Aşamaları Nelerdir?

1. E-Ticaret Sektörünüzü ve Satacağınız Ürünleri Belirleyin
Sektörünüze karar vermeden işe koyulmayın, verdiğiniz karardan emin olun, sektör araştırmanızı yapın ve rakiplerinizi analiz edin. Sektörünüze karar verdikten sonra hangi kategorilerde ürün satacağınıza ve kategori çeşitliliğinize karar verin. Ürün yelpazenizin geniş olmasına özen gösterin. Sektörünüzü belirledikten sonra satışa çıkaracağınız ilk ürünler de çok önemlidir. Standart ürünlerin bulunduğu bir sektör seçtiğinizde işini biraz daha kolay olur. Fakat ürün yelpazesi geniş bir sektörde, hangi kategoriden ilerleyeceğinize doğru karar vermelisiniz. Bunun için de rakip analizi yapmanız gerekebilir.

2. Markanıza Bir İsim Verin
Markanıza isim verirken seçtiğiniz sektörle alakalı olmasına dikkat edin; markanızın ismi son derece önemlidir ve potansiyel müşterilerinizin akıllarında kalıcı olmalıdır. İsim verdikten sonra ise e-ticaret yapabilmek için kuracağınız sitenin alan adresini doğru seçip adresin kullanılabilir bir domain olduğundan emin olun.

3. Bir İş Planınızı Hazırlayın
Bir sektöre giriş yapıp başarılı olabilmeniz için e-ticaret sitesi kurmanız yeterli değildir. Verimli bir iş planı hedeflerinize daha kolay ulaşmanızı sağlar. İş planı hazırlarken e-ticaret sitenizde satacağınız ürünlerin ve alışveriş sürecinin en başından en sonuna kadar her adımını adımlar uygulayın.

4. E-Ticaret Altyapınızı Seçin
E-ticaret sitesi kurmak için temel ihtiyaçlarınıza hızlı çözümler bulabilecek bir altyapı kullanmaya dikkat edin. Sitenizi kendiniz de kurabilirsiniz ancak yeteri kadar yazılım ve kodlama bilgisine ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Bu işlemleri çok fazla para harcamadan kolay ve hızlıca yapmak istiyorsanız Goyomod’un uzman ekibinden destek alabilirsiniz.

5. E-Ticaret Sitenizi Tasarlayın
Sitenizin tasarımının doğru yapılması müşterilerinizin kolay alışveriş yapmasını sağlar. Yanlış ve karmaşık temalar ürünlerinizi öne çıkartmak yerine kargaşa oluşturur. Ürünlerinize ve sektörünüze göre doğru bir tema seçtiğinizden emin olun. Sitenizi baştan tasarlamaya vaktiniz yoksa Goyomod’un ücretsiz e-ticaret sitesi temalarını kullanabilirsiniz. (https://goyomod.com/temalar)

6. Sanal Pos Kullanın
E-ticaret sitenizdeki satışlarınız için mutlaka güvenilir bir sanal pos aracı kullanın. Sitenizi ziyaret eden ziyaretçiler kişisel verilerinin korunduğundan emin oldukları takdirde sitenizde alışveriş yaparlar. Bu nedenle müşterilerinize güvenilir bir hizmet sunmalısınız. Kart ile ödeme için anlaşma yaptıktan sonra alternatif ödeme çeşitleri eklemeyi unutmayın, müşterileriniz Havale/EFT gibi seçenekleri de tercih edebilir.

7. Müşteri Destek Hizmeti Oluşturun
Kaliteli bir hizmet sunmak için müşteri destek hattı oluşturun ve müşterilerinizin karşılaşabileceği sorunlara karşı hızlı çözümler üretin. Bunun içinde müşteri destek hattı oluşturarak yaşanabilecek sorunların destek hattı üzerinden kolayca çözülmesini sağlamalısınız. Müşterilerinize kaliteli bir hizmet ve destek sunmadığınız takdirde alacağınız kötü yorumlar almak satışlarınızı düşürür. Bu nedenle hem alışveriş sürecinde hem de satış sonrasında müşterilerinize destek sunabileceğiniz bir hizmet oluşturmalısınız.

Bu adımları tamamladıktan sonra geriye kalan tüm adımlar her ticaret çeşidinde benzerdir:
Marka stratejisi oluşturmak,
Kargo anlaşmaları yapmak,
Tedarikçilerle anlaşmak,
Hedef kitleyi belirlemek.

Bu adımların tamamını uyguladığınızda eksiksiz bir e-ticaret hizmeti sunabilirsiniz.

E-Ticaret Blog Yazıları

E-Ticarette Videolu Ürün Tanıtımı
18 Haziran 2023
E-Ticarette Videolu Ürün Tanıtımı

E-ticaret dünyasında müşterilerin ilgisini çekmek ve satışları artırmak için etkili bir pazarlama stratejisi, videolu ürün tanıtımlarıdır. Sizler için e-ticarette videolu ürün tanıtımının önemi ve nasıl yapılacağı hakkında blog yazdık.

Tekstil Ürünleri E-Ticaret Sitesi Açma
23 Haziran 2023
Tekstil Ürünleri E-Ticaret Sitesi Açma

Tekstil ürünleri e-ticaret sektöründe, hızla büyüyen ve popüler hale gelen bir alandır. İnsanların online alışverişe olan ilgisi artarken, tekstil ürünleri e-ticaret sitesi açmak, başarılı bir iş fırsatı olabilir.

Facebook Business Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?
02 Temmuz 2023
Facebook Business Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?

Facebook Business Manager, e-ticaret sitesi işletmelerinin Facebook'taki pazarlama ve reklam faaliyetlerini merkezi bir yerden yönetmelerini sağlayan bir araçtır.