Kendi E-Ticaret Siteni Kurmaya Hazır Mısın?
HEMEN BAŞLAE- Ticaret Aşamaları Nelerdir?
1. E-Ticaret Sektörünüzü ve Satacağınız Ürünleri Belirleyin
Sektörünüze karar vermeden işe koyulmayın, verdiğiniz karardan emin olun, sektör araştırmanızı yapın ve rakiplerinizi analiz edin. Sektörünüze karar verdikten sonra hangi kategorilerde ürün satacağınıza ve kategori çeşitliliğinize karar verin. Ürün yelpazenizin geniş olmasına özen gösterin. Sektörünüzü belirledikten sonra satışa çıkaracağınız ilk ürünler de çok önemlidir. Standart ürünlerin bulunduğu bir sektör seçtiğinizde işini biraz daha kolay olur. Fakat ürün yelpazesi geniş bir sektörde, hangi kategoriden ilerleyeceğinize doğru karar vermelisiniz. Bunun için de rakip analizi yapmanız gerekebilir.
2. Markanıza Bir İsim Verin
Markanıza isim verirken seçtiğiniz sektörle alakalı olmasına dikkat edin; markanızın ismi son derece önemlidir ve potansiyel müşterilerinizin akıllarında kalıcı olmalıdır. İsim verdikten sonra ise e-ticaret yapabilmek için kuracağınız sitenin alan adresini doğru seçip adresin kullanılabilir bir domain olduğundan emin olun.
3. Bir İş Planınızı Hazırlayın
Bir sektöre giriş yapıp başarılı olabilmeniz için e-ticaret sitesi kurmanız yeterli değildir. Verimli bir iş planı hedeflerinize daha kolay ulaşmanızı sağlar. İş planı hazırlarken e-ticaret sitenizde satacağınız ürünlerin ve alışveriş sürecinin en başından en sonuna kadar her adımını adımlar uygulayın.
4. E-Ticaret Altyapınızı Seçin
E-ticaret sitesi kurmak için temel ihtiyaçlarınıza hızlı çözümler bulabilecek bir altyapı kullanmaya dikkat edin. Sitenizi kendiniz de kurabilirsiniz ancak yeteri kadar yazılım ve kodlama bilgisine ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Bu işlemleri çok fazla para harcamadan kolay ve hızlıca yapmak istiyorsanız Goyomod’un uzman ekibinden destek alabilirsiniz.
5. E-Ticaret Sitenizi Tasarlayın
Sitenizin tasarımının doğru yapılması müşterilerinizin kolay alışveriş yapmasını sağlar. Yanlış ve karmaşık temalar ürünlerinizi öne çıkartmak yerine kargaşa oluşturur. Ürünlerinize ve sektörünüze göre doğru bir tema seçtiğinizden emin olun. Sitenizi baştan tasarlamaya vaktiniz yoksa Goyomod’un ücretsiz e-ticaret sitesi temalarını kullanabilirsiniz. (https://goyomod.com/temalar)
6. Sanal Pos Kullanın
E-ticaret sitenizdeki satışlarınız için mutlaka güvenilir bir sanal pos aracı kullanın. Sitenizi ziyaret eden ziyaretçiler kişisel verilerinin korunduğundan emin oldukları takdirde sitenizde alışveriş yaparlar. Bu nedenle müşterilerinize güvenilir bir hizmet sunmalısınız. Kart ile ödeme için anlaşma yaptıktan sonra alternatif ödeme çeşitleri eklemeyi unutmayın, müşterileriniz Havale/EFT gibi seçenekleri de tercih edebilir.
7. Müşteri Destek Hizmeti Oluşturun
Kaliteli bir hizmet sunmak için müşteri destek hattı oluşturun ve müşterilerinizin karşılaşabileceği sorunlara karşı hızlı çözümler üretin. Bunun içinde müşteri destek hattı oluşturarak yaşanabilecek sorunların destek hattı üzerinden kolayca çözülmesini sağlamalısınız. Müşterilerinize kaliteli bir hizmet ve destek sunmadığınız takdirde alacağınız kötü yorumlar almak satışlarınızı düşürür. Bu nedenle hem alışveriş sürecinde hem de satış sonrasında müşterilerinize destek sunabileceğiniz bir hizmet oluşturmalısınız.
Bu adımları tamamladıktan sonra geriye kalan tüm adımlar her ticaret çeşidinde benzerdir:
Marka stratejisi oluşturmak,
Kargo anlaşmaları yapmak,
Tedarikçilerle anlaşmak,
Hedef kitleyi belirlemek.
Bu adımların tamamını uyguladığınızda eksiksiz bir e-ticaret hizmeti sunabilirsiniz.
E-Ticaret Blog Yazıları
06 Mayıs 2022
E-İhracat Nedir? Nasıl Yapılır?
E-ihracat, yurt dışına herhangi bir ürün ya da hizmet satışını ifade eder. Bir başka deyişle e-ticaret yolu ile satılan ürün ya da hizmetlerin, mikro ihracat kuralları çerçevesinde,
23 Kasım 2023
B2C (işletmeden tüketiciye) Nedir?
B2C, ya da "işletmeden tüketiciye" anlamına gelen "business-to-consumer", işletmelerin son tüketicilere doğrudan ürün veya hizmet sunduğu bir iş modelidir.
01 Temmuz 2023
Keyword Density Nedir? E-Ticaret Sitesi İçin Faydaları Nelerdir?
E-ticaret siteleri için önemli bir SEO faktörü olan "keyword density"nin ne olduğunu, nasıl hesaplandığını ve e-ticaret sitelerine sağladığı faydaları ayrıntılı bir şekilde ele alacağız.